(recept
si oblíbilo 137 návštěvníků)
Sýrové sušenky - vynikající - trvanlivé

Potřebné ingredience
Těsto: 35 dkg polohrubé mouky (lze namíchat s hladkou, žitnou – co je po ruce) 12,5 dkg másla 1/2 prášku do pečiva 1/2 káv lžič.práš.cukr 1 káv.lžička soli 1dcl mléka (spíš méně - podle potřeby) Náplň: 12,5 dkg másla 20 dkg strouhaného sýra (lze částečně nahradit např. Nivou či jiným dle chuti) trochu sladké papriky na obarvení
Postup přípravy
Přísady na těsto zpracujeme, jde to trošku ztuha, ale stojí to za to. Vejce se nedávají.
Těsto rozdělíme na 3 díly a postupně vyválíme obdélíky, na ně rozetřeme náplň.
Dobře srolovat, zabalit do folie či alobalu a nechat 24 hod. v lednici (když je čas, jinak dělám hned).
Potom krájet na plátky, potřít vejcem, navrch dát mandli nebo ořech.
Péci na peč. papíru či vymazeném plechu do zlatova.
Z 1 dílu je asi 1 plech.
Dobrou chuť !
Těsto rozdělíme na 3 díly a postupně vyválíme obdélíky, na ně rozetřeme náplň.
Dobře srolovat, zabalit do folie či alobalu a nechat 24 hod. v lednici (když je čas, jinak dělám hned).
Potom krájet na plátky, potřít vejcem, navrch dát mandli nebo ořech.
Péci na peč. papíru či vymazeném plechu do zlatova.
Z 1 dílu je asi 1 plech.
Dobrou chuť !

.

S náplní.

Srolovat.

Z dvojité dávky.

Před pečením.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Nadys
(upraveno)
12. 8. 2016, 13:52

nahlásit

krišon
(upraveno)
12. 8. 2016, 12:30
Snědli je hned .... o trvanlivosti nemohla být řeč ... vynikající
nahlásit
coronna
(upraveno)
3. 8. 2016, 15:06
V čem uchováváte upečené sušenky? Vpapírové krabici nebo v plastové?
nahlásit
ivahouba
(upraveno)
22. 4. 2014, 9:07






nahlásit

jeannn
(upraveno)
7. 3. 2014, 15:54
Dneska upečené, naplněné nivou a je to úžasné žrádylko. Zítra to vezu na návštěvu, tak doufám, že budou z toho unešeni jako já
.


nahlásit

eliskaXL
(upraveno)
9. 11. 2013, 10:40
Jsem zklamana....dala jsem jen 7dkg zitne a testo nemohu vubec vyvalet ..neustale se trha..a vyvalim max velikost dlane...pak uz se trha..to jsem teda nevybrala dobre...za par hodin tu bude navsteva ....

nahlásit

barborka2010
(upraveno)
28. 11. 2013, 19:17
@eliskaXL
Ahoj Eliško, těsto se těžko vypracovává i s obyčejnou moukou, chce to sílu v rukou.. Ale dělala jsem i z chlebové, žitné, stačí přidat třeba mléka když se hodně trhá nebo se nechce spojit.. Je mi to líto, třeba příště

nahlásit

kvítečko
(upraveno)
7. 11. 2013, 6:31
dobrý tip

nahlásit
skořápka
(upraveno)
6. 11. 2013, 20:31



nahlásit

kolobezka 2
(upraveno)
2. 11. 2013, 16:53
Přidávám taky recept na sýrové sušenky:25dkg hladké mouky,25 dkg sýra Apetito nebo jiného měkkého,25dkg Hery,sůl,vejce na potření.Vykrajuji vánočníma vykrajovátkama.Zatím všem chutnají!
nahlásit
Vera N
(upraveno)
31. 10. 2013, 13:24



nahlásit
MÁCA 49
(upraveno)
28. 10. 2013, 19:38
Výborné



nahlásit

piha1
(upraveno)
25. 10. 2013, 20:48
tak nevim kde se stala chyba
dala jsem mouku pul na pul se žitnou,těsto jsem hnětla rukama snad pul hodiny a stále se mi drobilo
((


nahlásit

barborka2010
(upraveno)
28. 11. 2013, 19:19
@piha1
Ahoj Peťko, jak jsem teď psala paní výše, mi stačilo přidat mléka, aby se nedrobilo...
nahlásit

lussis
(upraveno)
2. 11. 2013, 9:37
@piha1
Myslím, že žitná má méně lepku, proto to nedrží. Smíchat půl na půl je moc. Stačí přidat trošku. Jinak se omlouvám, že lezu autorce do receptu.
nahlásit

piha1
(upraveno)
14. 11. 2013, 20:53
@lussis
já děkuji za radu,příště vyzkouším,ale i tak jsem je nějak upekla a v mžiku se po nich jjen zaprášilo
)))))))))

nahlásit

aknel11
(upraveno)
25. 10. 2013, 11:34
Děkujeme za typ
dnes vyzkoušíme i my




nahlásit
PetraRol
(upraveno)
24. 10. 2013, 19:51
tenhle recept vypadá dobře. vyzkouším.

nahlásit

čučinek
(upraveno)
24. 10. 2013, 19:49












nahlásit

barborka2010
(upraveno)
28. 11. 2013, 19:20
@čučinek
Ahoj Andy, omlouvám se, že reaguji tak pozdě.. Peču na 150-180 od oka a zkušeností s vaší troubou. A tak dlouho dokud nejsou zlaté, to nepřehlédnete

nahlásit

čučinek
(upraveno)
3. 12. 2013, 21:49
@barborka2010
Sušenky jsem vyzkoušela a byli výborné
akorát nevím zda jsou trvanlivé,protože u nás se moc neohřáli
mějte se a hezké
Andrea













nahlásit
laskonka333
(upraveno)
22. 10. 2013, 20:24

nahlásit

lidare
(upraveno)
22. 10. 2013, 19:45




nahlásit
ji.ci
(upraveno)
22. 10. 2013, 19:23



nahlásit
KattyV
(upraveno)
22. 10. 2013, 17:23
Ukládám, vyzkouším.

nahlásit

Bromovka
(upraveno)
22. 10. 2013, 17:18
Dobrý den, podobné, řekla bych podle receptu téměř stejné, dělá moje tchýňka a pochybuju, že trvanlivost je potřeba, my je sníme okamžitě
To se nedá, jsou fakt žravé.


nahlásit