Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 53 návštěvníků)

Strakatý tvarožník

0.0
Strakatý tvarožník

Potřebné ingredience

Těsto: 100g Hery (dávám máslo),100g cukru, 1 vejce, špetka soli, 250g polohrubé mouky. Náplň:
3 tvarohy ve vaničce,1 zakysaná smetana, panák rumu, 150g moučkového cukru, 2 vejce, 2 balíčky vanilkového pudinku, 1 vanilkový cukr, 100ml mléka.
Do druhé půlky náplně přidáme 3 lžíce kakaa

Postup přípravy

Ze všech surovin vypracujeme ručně těsto. Do dortové otevírací formy (vymazané a vysypané) těsto buď prsty nebo válečkem rozprostřeme a uděláme z těsta vyšší okraj.Náplň vyšleháme na hladký krém. Odlijeme poloviny náplně do jiné mísy a přišleháme kakao. Dáváme doprostřed vždy střídavě jednu lžíci světlého a lžíci tmavého těsta a to až do spotřebování náplně. Občas s celou formou malinko zatřeste - tvarohová náplň se pěkně rozlije. Udělají se vám krásné letokruhy. Pečeme na 185°C něco přes hodinu. Pak špejlí vyzkoušejte prostředek. Jestli se vám ještě těsto lepí, nechte ještě chvíli péct. Záleží na vaší troubě. Kraje trochu zhnědnou, ale to vůbec nevadí. Tvaroh i po upečení bude měkčí, ale neměl by lepit na špejli. Po úplném vychladnutí opatrně sejměte dortovou formu a dáme do lednice. Dá se jíst hned, ale nejlepší je druhý den úplně vychlazený.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ji.ci 1. 11. 2013, 19:33
Krásné (Y) (Y) (Y),nápadité (clamp) (clamp) (clamp)
Boruwka3 28. 10. 2013, 14:10
(Y) (Y) (Y) škoda že jsem teď strčila do trouby linecký tvarohový, hned bych tenhle váš vyzkoušela, vypadá |:o) |:o), ukládám a příští víkend ho zkusím (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie