Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Medovník

0.0
Medovník

Potřebné ingredience

Těsto: 2vejce, 15dkg moučkového cukru, 4 lžíce medu, 10 dkg másla, 2 lžíce potravinové sody, 50dkg samokypřící mouky doves farm Krém: 500g tvarohu, 200g cukru krystalu na karamel, 200ml smetany ke šlehání 30%

Postup přípravy

máslo, vejce, cukr, med mícháme ve vodní lázni, přidáme sodu, vaříme do zhoustnutí, nalijeme do mouky a vypracujeme těsto. Poté necháme vychladnout. Těsto rozdělíme na 4 díly, i více, podle toho, jestli děláme kulatý dort, nebo čtverec, či obdélník. Vyválíme tenké placky (osvědčilo se mi vyvalování na pečícím papíře). Pečeme na 180 stupňů dozlatova. Pláty upravíme tak, aby byly všechny stejně velké. Odřezky nevyhazujeme.

200g cukru vysypeme do hrnce a necháme roztopit na karamel. Až je cukr "roztopený" nalijeme vlažnou nebo teplou smetanu a mícháme tak dlouho, dokud se nepropojí s cukrem.
Necháme chvíli odstát.
Tvaroh vyšleháme a přilijeme karamel. Společně šleháme. Pro koho bude krém málo sladký, či karamelový může místo 200g cukru a 200ml smetany upátli 250g cukru s 250ti ml smetany.
Vyšlehaný krém necháme v ledničce stuhnout a poté mažeme na pláty a vrstvíme. Stěny "dortu" můžeme krémem potřít taky.
Na závěr horní plát potřeme medem a posypeme rozemletými zbytky upečeného plátu. Pokud odrobinek máme více obalíme i stěny dortu. Vložíme do ledničky a necháme přes noc ležet.
Krém se pěkně vsákne do těsta a medovník je fantasticky vláčný.

Dobrou chuť :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie