Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 46 návštěvníků)

Tvarohovo-nutellový cheescake

0.0
Tvarohovo-nutellový cheescake

Potřebné ingredience

120 g máslových sušenek , mohou být i čokoládové, 2-3 polévkové lžíce kakaového prášku ( lze vynechat ), 100 g měkkého másla a 1 lžíce másla, 700-800 g jemného tvarohu, 5 vajec, 1 / 2 šálku krystalového cukru, 200 g mascarpone, 1-2 lžičky vanilkového extraktu ( může být i vanilkový cukr), 2 lžíce vanilkového pudinku, 350-400 g Nutelly, 50 ml smetany na šlehání

Postup přípravy

Sušenky si rozdrtíme v kuchyňském robotu . Pak přidáme máslo ( 100 g ) a vymícháme . Můžeme přidat i kakao ( záleží , jaké jsme přidali sušenky ( bledé nebo tmavé ) a také záleží na tom, jaký chceme mít korpus ( bledý nebo tmavý ) . Hmotu vtlačujeme do dortové formy . Samozřejmě jak to u cheesecake bývá , i na boky formy.

Připravíme si tvarohovou náplň . Utřeme vejce s cukrem , pak přidáme tvaroh a mascarpone , moučkový cukr a pudinkový prášek . Vše promícháme a pak rozdělíme na dvě části . Do první vmícháme vanilkovou esenci a do druhé části přidáme Nutellu ( 250-300 g) .


Pokud jste ještě nedělali mramor na dort , tak do středu formy dáváte střídavě po lžících těsto. Nejdřív lžíci bílé , pak lžíci tmavé a to děláme pořád dokola .


Pečeme v předehřáté troubě na 180 ° C cca 60 minut. Necháme pomalu chladnout několik hodin . Já to dělám tak , že mi koláč chladne pomalu v troubě při otevřených dvířkách .


V poslední fázi uděláme Nutellovú polevu . Zahřejeme Nutellu ( 100 g ) s 1 lžící másla a se smetanou . Tímto přelijeme koláček .


Dobrou chuť!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie