Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

COKOLADOVO-MANDLOVY CHEESECAKE

0.0
COKOLADOVO-MANDLOVY CHEESECAKE

Potřebné ingredience

1/4kg drcených (čokoládových i jiných) sušenek, 150g rozpuštěného másla, 200g sekanych nebo mletých mandlí, 200g moučkového cukru, 350g mascarpone, 3 velké vejce, 75g rozpuštěné čokolády na vaření, 1 lžící kakaa, špetkou vanilky nebo vanilkovy cukr, 3 ližíce smetany ke šlehání ,2 lžíce kukuřičného škrobu(GUSTIN), hoblinky bílé i tmavé čokolády

Postup přípravy

--------------------------------------------------------------------------------
Doba přípravy: 15
Pečení: 65 minut
Chlazení: 8 hodin

1/4kg drcených- na male kousicky. (ne uplne na prach. Vertisnou roztloukam v uterce palickou na maso nebo jde dat i do mixeru) (čokoládových i jiných) sušenek spojte se 150g rozpuštěného másla a 200g mletých mandlí, nespoji se jako testo,ale tlacenim do formy udela tvar. Natlačte do formy o průměru 25cm (uhlaďte obrácenou lžící a dejte přes noc do chladu ztuhnout).
200g moučkového cukru a 350g mascarpone smíchejte s 3 velkými vejci, 75g rozpuštěné čokolády na vaření- (klidne rozpustte v mikrovlnce, ale podporucuji cca po 10sekundach promichavat a nikdy se mi nepripalila a krasne se za minutku rozpusti.), 1 lžící kakaa, špetkou vanilky, smetanou ke šlehání a 2 lžícemi kukuřičného škrobu. Vlijte na korpus a pečte 10 minut při 200 stupních a pak 75 minut při 130 stupních. Nechte vychladnout na mřížce, uvolněte, vyjměte, ozdobte hoblinkami bílé i tmavé čokolády a dejte do lednice. I upečený koláč zůstává krémovitý, což příjemně kontrastuje s křupavým korpusem.
VYNIKAJICI LAHUDKA..... JE TO JEDEN Z MYCH NEJOBLIBENEJSECH MNAMINEK . DOPORUCUJI !!:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

neila 21. 8. 2008, 22:52
katka,tak to vyzera nehorazne uzasne dobre,ja priam zboznujem cokoladu.tento musim co najskor vyskusat.tie susienky len rozdrvit nadrobno alebo uplne na prasok?a kukuricny skrob je ako maizena?tak pre istotu,aby som tam nedala cosi co tam nepatri.dakujem (Y) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie