Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Smetanový cheesecake

0.0
Smetanový cheesecake

Potřebné ingredience

balíček dětských piškot, 100g rozehřátého másla, trochu mléka, 2x pomazánkové máslo bez příchuti, smetana na šlehání,4 pol. lžíce moučkového nebo krupicového cukru, 2 čaj. lžičky vanilkového extraktu

Postup přípravy

Piškoty rozdrtíme nebo rozemeleme na mouku, přidáme rozehřáté máslo a trošku mléka.
Uděláme hmotu, která drží pohromadě, pokud dáte víc másla a nemáte již piškoty, klidně přidejte strouhaný kokos. Těsto umístíme do otevírací formy na pečení, buď jí vymažte nebo dejte pečící papír. Těsto umačkáme po celé formě i do krajů. Moje forma je jen 20cm, pokud budete mít větší použijte až 3 pomazánková másla.Dáme na chvilku do ledničku ztuhnout.
Mezitím vyšleháme smetanu do tuha a přidáme do ní pomazánkové máslo, cukr a vanilkový extrakt. Nalijeme do formy, můžeme nastrouhat čokoládu nebo na těsto dát různé ovoce.
Dort je velice křehký a nebude úplně ztuhlý ani druhý den, ale můžete podávat jen co ztuhne asi za hodinku až dvě.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Boňule 13. 5. 2011, 16:31
To vypadá moc dobře, ale kde se dá sehnat vanilkový extrakt? Nebo tím myslíte vanilkový cukr? Či snad pudinkový prášek? Díky za odpověď!
rebelina77 16. 7. 2011, 17:41
@Boňule zdravím, vanilkový extrakt je malá lahvička s esencí, stojí asi do 30 kč abuď je mají v Intersparu, nebo Tescu tam kde se prodává prášek do pečiva a různé věci na pečení, je i citronová, rumová a mandlová esence, myslím, že to občas mají i drogerie. Dává se přibližně čajová lžička na celé množství, používám to i místo vanilkového cukru, má to trošku jinou chuť

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie