Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Hummus

0.0
Hummus

Potřebné ingredience

250 g cizrny ,1 ČL jedlé sody, 1 PL oliv olej nebo i slunečnicový ,šťáva z půl citrónu, 2-3 stroužky česneku, 2 PL tahin-sezamová pasta, trochu vodu z uvařené cizrny, sůl dle chuti

Postup přípravy

cizrnu namočíme do studené vody, buď přes noc, nebo ráno a večer ji vaříme s 1 ČL jedlé sody, nejlépe v tlakovém hrnci aspoň 1,5 hod. Nebo koupíme cizrnu sterilovanou, tu jsem viděla v drogerii DM.
Uvařenou cizrnu slijeme a necháme zchladnout. Poté ji rozmixujeme a přiléváme trochu vody, kterou jsme si schovali. Je lepší, když je voda studená. Vznikne nám lesklá hmota,přidáme do ní šťávu z citronu, sůl a prolisovaný česnek, nebo sušený a tahin, dá se koupit v obchodech se zdravou výživou, Chutná trochu jako burákové máslo. Dáme trochu oleje a mixujeme až se vše spojí. Hummus je velmi chuťově specifický, snad vás osloví. Já si ho dávám na topinku, ale dá se použít jako dip k zelenině nebo si jej můžete nabírat různými chlebovými variacemi jako pita a tak. Hummus se dá do mističky, posype mletou paprikou a pokape olejem. Jeho chuť si můžete doladit vaším oblíbeným kořením. Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

JarkaH 7. 8. 2014, 14:04
Kdykoliv se chystám, že ho zkusím udělat, sním cizrnu dřív než ji můžu rozmixovat :-)
wicht 14. 8. 2011, 9:53
Mňáááááááááááám, to jsem si vždycky dávala ještě, když jsem bydlela v Praze a v Radosti FX ji dělali nejlepší a ještě s teplou pitou, určo vyzkouším (L)
rebelina77 21. 8. 2011, 17:11
@wicht určitě vám bude chutnat, slyšela jsem, že v Tescu prodávají již připravenou směs, do které se dá jen citron, měla jsem jí a je výborná, ovšem v Tescu jsem jí nenašla. Já jsem jedla Hummus v Usa a mohla jsem sepo něm utlouct a jsem ráda, že jsem konečně zjistila jak se vyrábí. Určitě sepovede, je to moc lehké, mějte se Eva
Kamis1 14. 6. 2011, 5:10
Vypadá nevábně +o( ...možná bude i takchutnat |-) :-( Nejí to třeba nějací dietáři?Třeba bezlepkáři nebo tak nějak? Temto název už jsem slyšela,ale ještě jsem nezjistila co to vlastně je :^) ?
blazken 7. 4. 2014, 13:23
@Kamis1 je to dobré a proto když vůbec nevíte o co se jedná tak jak můžete předem tak kritizovat. Pokud jsem to nidy nedělala, neochutnala tak přece nic o tom nemůžu vědět jestli je to dobré a nebo ne. I když tisíce lidí = tisíce chutí (zip)
maruška 7. 4. 2014, 9:58
@Kamis1 nechápu váš komentář....možná bude lepší si nejdřív o tom něco zjistit a pak napsat komentář :-p
rebelina77 14. 8. 2011, 9:46
@Kamis1 Dobrý den, může to jíst kdokoliv, je to lahůdka myslím z Maroka, já jsem jí měla v Usa a mohla se po tom utlouct, chutná trochu jaké hrášek a oříšek dohromady, jeto dobrá pomazánka na chléb nebo pittu, cizrna je velmi zdravá a myslím, že i chutná. Eva

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie