Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 121 návštěvníků)

Moka řezy - mocca řezy - kávové řezy

0.0
Moka řezy - mocca řezy - kávové řezy

Potřebné ingredience

Na piškot: 5 vajec 130 g cukru 130 g hladké mouky 2 lžíce horké vody 2 lžíce oleje 1/2 prášku do pečiva 20 g kakaa Na krém: 400 ml mléka 1 kávová lžička mleté kávy 1 vanilkový puding cukr dle chuti 200 g másla (já použila Zellu, která se používá na zákusky atd. a tím se to hodně podobá těm z cukrárny) Na polevu: cukr krystal smetanu (postačí i mléko) cukr moučka

Postup přípravy

Mám moc ráda mocca řezy z cukrárny a dlouho jsem hledala recept, který by se jim alespoň trochu podobal. Konečně jsem našla :) Jsou výborné.

Nejprve si uvaříme puding z mléka, vanilkového pudingu a lžičky mleté kávy a necháme vychladnout.

Na piškot si oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky třeme s cukrem, vodou a olejem. Přidáme mouku s kakaem a práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Vlijeme na plech s pečícím papírem a při cca 180 stupních upečeme (trvá to asi 15 minut, záleží na troubě). Piškot necháme vychladnout a připravíme si krém.
Vyšleháme máslo s cukrem a přidáme po částech vychladlý puding.

Piškot můžeme pokapat rumem, rozdělíme podélně na tři části a slepíme krémem.

Na polevu si připravíme pánev, ve které necháme rozpustit cukr (zpočátku nemíchat) Krásně se nám udělá středně tmavý karamel, do kterého vlijeme smetanu (stačí 50 ml, záleží kolik dáte cukru) A pozor! Vzkypí to, takže přilévat opatrně raději po malém množství. Mám zkušenost, že lepší je si mléko nebo smetanu ohřát, aby byla horká, lépe se pak karamel rozpouští a neudělá hned tvrdé hroudy. Necháme povařit, aby vznikla hladká hmota a tu vlijeme do misky s moučkovým cukrem. Mícháme do hladka a polijeme moučník. Nakonec pocákáme čokoládou.
Dobrou Chuť.

Neprve si uvaříme puding, aby nám stačil vychladnout.

Upečeme piškot (plech vnitřní rozměry cca 30 x 38 cm)

Piškot si rozdělíme na tři díly.

Z másla, cukru a pudingu vyšleháme krém.

Slepíme pláty (ještě předtím je můžeme pokapat rumem)

Na polevu si rozpustíme na pánvi cukr krystal

Zalijeme smetanou nebo mlékem a necháme rozpustit

Pak nalijeme do misky s moučkovým cukrem a dohladka vymícháme

Nakonec pocákáme rozpuštěnou čokoládou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Anny84 3. 2. 2019, 20:57
Úžasné řezy (Y) |:o) (clamp) Děkuji za super recept (L) (F)
Archeoložka 26. 8. 2016, 19:39
Vynikající (zajic) (hello) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Jsouk 31. 10. 2014, 23:31
Dobrý večer, napadlo mě,co kdyby místo dělání té polevy se použilo hotové zkaramelizované kondenzované mléko,co se používá na medovník,nebo ta Vaše poleva ztuhne ? *-)
Ivabinča 31. 10. 2014, 19:23
Verčo zdravím tyto řezy již dělám po 3 a každýmu moc chutnají děkuji vám za super receptík s pozdravem Iva (Y) (Y) (Y)
hrdlicka1 24. 4. 2014, 11:44
ahojky řezy jsou vynikající (velikonoce8) (velikonoce16) (velikonoce17) (velikonoce2) [A] (child1) (clamp) (zajic)
hanulice 23. 4. 2014, 20:58
(Y) (Y) (Y)
koki01 23. 2. 2014, 14:22
(zajic) Tak jsem taky neodolala ,-) ty z cukrárny neznám tak neporovnám ale tyhle jsou výborné (Y) I karamel se povedl ,-) Děkuji za receptík (L) (L)
Lobelka 26. 2. 2014, 13:33
@koki01 (Y)
alfa30 20. 2. 2014, 13:27
už je to uděláno, už je to hotovo (Y) vypadá to móóc dobře
Lobelka 26. 2. 2014, 13:33
@alfa30 (Y)
toja 18. 2. 2014, 17:25
Prosím můžete mi napsat,kde by se dal sehnat tuk-Zella-který jste do moučníku použila,děkuji,Míla
alfa30 20. 2. 2014, 13:30
@toja http://www.zeelandia.cz/ tuky kupujeme u této společnosti. Musí se koupit celé balení (4x2,5kg). Vždycky se nás domluví víc a rozdělíme si to. Je to skvělé na cukroví, krémy a vůbec na všechno pečení.
toja 20. 2. 2014, 16:59
@alfa30 Moc děkuji za kontakt,jen se zeptám,jak to vychází cenově-těch 10 kg a jak pošta,nebo PPL,děkuji moc,když budu vědět cenu tak bych zkusila poptat kamarádek,zda by do toho šly,díky,Míla
Lobelka 18. 2. 2014, 19:54
@toja Ráda bych poradila, ale mám ho složitě od známé, která ho má také od své známé a ta bohužel nevím odkud ho má. Ale myslím, že pracuje v nějaké pekárně či cukrárně a tam si to můžou nejspíš objednat :-$
toja 19. 2. 2014, 12:22
@Lobelka To nevadí,ptala jsem se přímo výrobce ZeLa a opravdu odebírají jen pekárny a cukrárny,minimální množství je 10 kg,tak holt nevyzkouším,M
Ve.Ja 18. 2. 2014, 12:04
I já zkusila :-) Výborný (Y) Úžasně lehounký piškotový korpus, jemný krém a senzační karamelová poleva. Delikátní zákusek :-$
černa hora 17. 2. 2014, 12:11
(Y) (Y) (Y)
lu456 16. 2. 2014, 17:16
asi hloupý dotaz-ale proč se to pak musí ještě dávat do moučkového cukru?? Já dnes dělala,ale v tom moučkovém cukru se mi udělali hrudky,tak jsem to znova rozpustila dohladka na pánvi a polila. Jinak výborný receptík,děkuji (L)
Lobelka 17. 2. 2014, 11:12
@lu456 Hrudky by měly jít vymíchat dohladka. Nevím proč se to musí dávat do moučkového cukru, asi aby se udělala ta správná konzistence. To jsem si nevymyslela já ,-) Možná jsem tuto polevu začala dělat kdysi dávno podle receptu co je už uvedený v komentářích dole.
lu456 17. 2. 2014, 16:47
@Lobelka Děkuji za odpověd-dnes dělám druhou várku pro žensky v práci(Finsko)a jsem zvědavá,co na to řeknou.Fini milují kávu... :-)
Lobelka 18. 2. 2014, 19:51
@lu456 Tak doufám, že se podruhé povedlo (zajic)
lu456 19. 2. 2014, 19:44
@Lobelka on se povedl i poprvé a v práci měl velký úspěch (Y)
čučinek 15. 2. 2014, 8:50
Taky se na tenhle recept chystám a i já bych potřebovala aspoň přibližnou gramáž u karamelu :-$ nebo možná bych udělala tenhle http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=140781 ale jenom z poloviční dávky |:o) Andrea (mamca)
Danča232 15. 2. 2014, 10:08
@čučinek děkuji za odkaz, tenhle už vypadá lépe (clamp)
Danča232 14. 2. 2014, 22:39
je to výýýborné, akorát ten karamel je opravdu složitý a také bych prosila přesnou gramáž přísad, protože tím karamelem se mi to nepovedlo...přemýšlím, jestli není lepší místo karamelu to polít pouze čokoládou, protože s karamelem to není až tak sladké, ale karamel v rozpuštěném cukru už je dost, jakou máte zkušenost vy? Děkuji za radu :)
Lobelka 17. 2. 2014, 11:13
@Danča232 Čokoláda by určitě taky šla, ale právě tahle poleva dělá ty řezy tak dobré a podobné těm kupovaným v cukrárně.
Danča232 23. 2. 2014, 12:43
@Lobelka zkusila jsem to podruhé a karamel s 200ml šlehačky je lepší, ani se mi nedělalo tolik hrudek, super (clamp)
moonnca 12. 2. 2014, 21:10
Před chvílí jsme upekla, všechno šlo jako po másle, až na konečnou část s polevou, mohla by jste prosím doplnit do receptu gramáže surovin na polevu? Měla jsem hezký karamel, přidala horkou smetanu vymíchala hezky do hladka, ale asi jsem si přichystala misku s větším množství ml. cukru, tak se mi udělaly hrudky, znovu jsem tedy dala všechno na pánev a pak horkým polila řez. No chuťově to bude určitě dobré (až vychladne), ale vzhledově jsem někde jinde než vy ,-)
Lobelka 15. 2. 2014, 22:34
@moonnca Ten karamel dělám opravdu odhadem :^) Prostě nasypu na pánev cukr a počkám až se rozpustí. Když přidám smetanu, tak se udělají hrudky a většinou se všechny nerozvaří, takže odliji tekutou část do misky s moučkovým cukrem a míchám. Pokud je to husté, tak přidám z pánve rozpuštěný karamel se smetanou, pokud je to řídké, tak přidám moučkový cukr. Je to takové kouzlení ,-)
martina hřebačková 9. 2. 2014, 7:59
vypadají k nakousnutí,píšu si recept,určitě vyzkouším!!! :-)
kouzlo 1. 2. 2014, 7:54
Moka řezy jsem zkoušela a nejen že vypadají náramně,ale skvěle chutnají...určitě nedělám naposledy a zařazuji do receptíku (clamp)
kvítečko 24. 1. 2014, 13:25
(Y)
chalupnicka 24. 1. 2014, 12:03
Vypadají náramě-mňam. (C) (clamp)
žabada 24. 1. 2014, 9:17
To mě bude určitě chutnat :-) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie