Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Smažené kytičky,.... nebo také Boží milosti

0.0
Smažené kytičky,.... nebo také Boží milosti

Potřebné ingredience

2 vejce, 2 lžíce krupicového cukru, 250 ml plnotučného mléka,1 lžička vanilkové esence (můžete použít vanilkový lusk a nebo část cukru nahradíte vanilkovým cukrem), 135 g hladké mouky, špetka soli, moučkový cukr na posypání, olej na smažení. Speciální kovové tvořítko.

Postup přípravy

V misce metličkou vyšlehejte vejce s cukrem, přidejte mléko, vanilku a zašlehejte mouku promíchanou se solí. Máte těstíčko podobné palačinkovému. Těsto nechte aspoň 30 minut odpočinout. V hluboké pánvi nebo kastrůlku rozehřejte olej, nahřejte v něm pracovní část kovového tvořítka, vložte ji do těsta, tak, aby se nám formička nezalila. Těsto se na formičku přilepí, dáme zpět do oleje. Těsto zpění, formičkou zatřepeme, těsto se uvolní na v oleji se dosmaží. Trvá to jen asi 30 sekund. Jednotlivé kousky dáme na ubrousek okapat, nakonec posypeme moučkovým cukrem, ale dle chuti můžeme do cukru přidat i skořici. Dají se dělat i na slano s oblíbeným kořením. Mrkněte na můj blog, je tam více fotek včetně fotky tvořítek a video http://annyduchy.blogspot.cz/2014/02/smazene-kyticky.html

Ještě přidávám fotku speciálních tvořítek

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 2. 12. 2015, 21:35
(Y) (Y) (Y)
bakyka 13. 4. 2015, 20:50
*-)asi hloupý dotaz - při smažení se musí obracet ? :-$
petulisek 13. 4. 2015, 22:47
@bakyka Ne. Neobracer, je to teninke, raz dva hotove.
Boleslav 13. 4. 2015, 17:12
Zdravím. Aničko, mám dotaz.Po delší dobš jsem podle vašeho receptu chtěla dělat kytičky, ale těsto nedrželo na ohřátém tvořítku.Není toho mléka moc? Nevím kde dělám chybu.Děkuji za odpověď. Anna Havelková z Lysé nad Labem. Email:Havanahava@seznam.cz
kolobezka 2 19. 4. 2014, 16:27
Mám ty tvořítka taky(kytičku a motýlka) a dělám je i na slano: 1 vejce,0,2 l vlažného mléka a asi tak 80g pohohr.mouky,sůl amáme rádi ostré tak přidám feferonkovou pastu.Dlooouho jsem je nedělala. (smich)
chalupnicka 14. 2. 2014, 14:31
Vypadají krásně
Jsouk 12. 2. 2014, 22:52
Jsem ráda,že jste sem Aničko dala ten recept.Zrovna nedávno jsem formičku našla u maminky ,kdysi jsme také smažily doma - pamatuji si,že to byl velký hit. Už jsem ale zapoměla jaký byl na to recept.Nyní si vzpomínám,že skutečně pala- činkové těsto.Díky Vám mohu už smažit. (clamp) (Y)
AnnyDuchy 12. 2. 2014, 23:08
@Jsouk Milá Jindřiško, to mám velkou radost, že se vám receptík hodí. Já strašně ráda oprašuji a zkouším trochu netradiční recepty. Tak dobrou chuť! (L)
lidare 12. 2. 2014, 21:36
(Y)taky ji mám doma,musím zase zkusit :-) (clamp)
AnnyDuchy 12. 2. 2014, 23:14
@lidare Tak to je super! Určitě budou chutnat. (L)
P.A.V.L.A 12. 2. 2014, 21:00
Díky za recept, formičku mám doma a brzy vyzkouším. :-)
AnnyDuchy 12. 2. 2014, 23:12
@P.A.V.L.A Jsem ráda, že se receptík hodí. Tak ať se dílko podaří a má stejný úspěch jako u nás doma. (jidlo) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie