Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Slaná kytice k narozeninám

0.0
Slaná kytice k narozeninám

Potřebné ingredience

špejle se špičkou, potravinová fólie, různé druhy sýrů, klobásek, špek, korbáčiky, mini klobásečky, ředkvičky, papriky či feferonky apod., balicí papír na ozdobu a lepicí pásku na fixaci špejlí k sobě

Postup přípravy

Nakoupené suroviny si nakrájíme na menší díly - já klobásy překrojila napůl a sýry na kousky cca 5 x 7 cm, zabalíme do potravinové fólie a můžeme i zafixovat malým kouskem průhledné izolepy. Napíchneme na špejle. Takto si připravíme všechny díly - nemusíme balit všechno, třeba klobásky by klidně mohly být jen tak... V ruce si sestavíme všechno do kytice - pozor, je to dost těžké.

Pak jsem v místě, kde jsem to držela rukou, omotala několikrát špejle izolepou, aby se to zpevnilo.

Opravdu je to dost těžká kytice. Připravte si hrnec nebo velkou vázu, abyste si měli kam odložit a dozdobit - třeba lýkem, mrkvovou nebo petrželovou natí prostě nápady jsou na Vás. Pak jsem obalila ozdobným papírem.

A ke kytce to chtělo aspoň malý dárek - tak jsme balíček vakuovaných naložených sýrů zavázali mašličkou a bylo to :)

Třeba se můj nápad bude někomu hodit, je to taková typicky chlapská kytka, a když je k ní ještě lahev vína, chutná svěle :))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

petname 15. 2. 2011, 20:52
super nápad (Y)
Bromovka 19. 2. 2011, 12:20
@petname Děkuji, je to takový cimrmanovský nápad - jako že ho už přede mnou určitě také někdo jiný vymyslel ,-) - ale opravdu jsem si to vymyslela já (H)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie