Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

VYZKOUŠENÁ TŘENÁ BÁBOVKA PODLE ČASOPISU ALBERT

0.0
VYZKOUŠENÁ  TŘENÁ BÁBOVKA PODLE ČASOPISU ALBERT

Potřebné ingredience

RECEPT JSEM SI TROCHU UPRAVILA PODLE NAŠICH CHUTÍ A MOC NÁM BÁBOVKA CHUTNALA, TROCHU MI PŘIPOMÍNÁ BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK :-) 4 VEJCE, 300G CUKRU KRUPICE, 500G HL. MOUKY, 1 PRÁŠEK DO PEČIVA, 150G ZMĚKLÉHO MÁSLA (HERY NEBO OLEJE), 300ML MLÉKA, 2-3 HRSTI ROZINEK NEBO OŘÍŠKŮ, HOLANDSKÉ KAKAO. NA POLEVU: 100G 60% ČOKOLÁDY (JÁ POUŽILA 40% ČOK. FIGARO), 1/2 LŽÍCE MEDU, 1/2 LŽÍCE MÁSLA, 2 LŽIČKY CUKRU, 80ML SMETANY KE ŠLEHÁNÍ

Postup přípravy

VEJCE A CUKR ŠLEHAT ASI 10MIN. DO HUSÉ A NADÝCHANÉ PĚNY. MOUKU SMÍCHEJTE S PRÁŠKEM DO PEČIVA A SMĚS NA STŘÍDAČKU S MÁSLEM ČI OLEJEM A MLÉKEM VMÍCHEJTE K VAJEČNÉMU ZÁKLADU. POTÉ PŘIDEJTE ROZINKY NEBO OŘÍŠKY. TŘETINU TĚSTA ODDĚLTE A OBARVĚTE KAKAEM DO TMAVÉHO TĚSTA. POLOVINU SVĚTLÉHO TĚSTA VLIJTE DO VYMAZANÉ A VYSYPANÉ FORMY. NA NĚJ NALIJTE KAKAOVÉ TĚSTO A NAVRCH ZBYTEK SVĚTLÉHO. PŘI 160°C PEČTE ASI 1 HODINU.
SMETANU S CUKREM, MEDEM A MÁSLEM PŘIVEĎTE K VARU A PAK DO NI PŘIDEJTE NALÁMANOU ČOKOLÁDU A VYMÍCHEJTE DO HLADKÉ HMOTY. PŘELIJTE JÍ ZCHLADLOU BÁBOVKU. NECHTE ZTUHNOUT A PODÁVEJTE. DOBROU CHUŤ!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hnědovláska 26. 3. 2014, 13:02
Krásná bábovka (Y)
nelinka.micinka 26. 3. 2014, 19:34
@Hnědovláska Děkuju (L)
laskonka333 24. 3. 2014, 21:24
(C)
nelinka.micinka 26. 3. 2014, 13:24
@laskonka333 (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie