Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 48 návštěvníků)

Lahodné MARGOT rezy

0.0
Lahodné MARGOT rezy

Potřebné ingredience

KAKAOVÝ PLÁT - 6 vajec, 6 PL cukru kryštál, 5 PL polohrubej múky, 2 PL kakaa, 2 KL PDP, 1 PL oleja, ľubovoľný džem, 1. PLNKA - 1/2 l mlieka, 1 kokosový puding, 3 PL cukru kryštál, 3 KL vanilkového cukru, 200 g smotanovo-termizovanej nátierky bez príchute - pomazánkové máslo alebo Lučina - (napr. clever, tesco, coop...), 250 g jemného tvarohu, 1 želatínový stužovač dr. Oetker, 100 g čokolády Margot, 2. PLNKA - 1 šľahačková smotana, 500 g jemného tvarohu, 4 KL vanilkovéhocukru, 1 želtínový stužovač dr. Oetker za studena, NA POSYPANIE - 100 g čokolády Margot

Postup přípravy

V obrázkoch...

Bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuha, pridávame postupne cukor, prešľaháme, potom žĺtka s olejom a nakoniec jemne vmiešame múku + PDP + kakao. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť na 180°C cca 15 - 20 minút, treba vyskúšať.

Necháme vychladnúť, potom korpus prevrátime a stiahneme papier, potrieme ľubovoľným džemom.

Z mlieka, kokosového prášku a cukru uvaríme puding, necháme vychladnúť, potom pridáme nátierku, tvaroh a stužovač pripravený podľa návodu. Dobre vyšľaháme.

Nakoniec vmiešame nahrubo nastrúhanú čokoládu Margot, premiešame.

Natrieme na pripravený korpus a dáme do chladu stuhnúť.

Na prípravu druhej plnky si vyšľaháme smotanu, pridáme vanilkový cukor, tvaroh + želatínový stužovač pripravený podľa návodu.

Natrieme na prvú stuhnutú plnku.

Navrch nastrúhame opäť tyčinku Margot. Dáme do chladu.

Po stuhnutí orežeme kraje a nakrájame na rezy.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 10. 5. 2014, 16:58
Vypadá to luxusně a určitě udělám vzácené návštěvě, která k nám přijde. Tu termizovanou pomazánku neznám, v obchodě jsem to zatím nikde neviděla, snad na to někde narazím :-)
Klandy 18. 5. 2014, 10:04
@ Myslím, že paní myslela pomazánkové máslo
skalapanagia 11. 5. 2014, 22:39
@ Helenka, ďakujem, vo všetkých veľkých reťazcoch ju určite majú. (L)
ASTAL 8. 5. 2014, 23:09
Darinko to vypadá opět bájěčně v sobotu budu péct tak se budu u Vás inspirovat skvělé foto postupy (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o)
skalapanagia 11. 5. 2014, 22:38
@ASTAL Lucka, veľmi pekne ďakujem. (radost) Viem, ako mne fotopostupy pri pečení pomáhajú, preto sa aj ja snažím takto recept podať. (L) (L) (L)
laskonka333 8. 5. 2014, 23:00
(Y) (Y)
skalapanagia 11. 5. 2014, 22:36
@laskonka333 (L) (L) (L)
miri121 8. 5. 2014, 19:57
Asi se budu ptát jako blbec, ale co je "nátierka bez príchute" a kolik toho má být (na g)? Jinak buchta vypadá moc dobře, chtěla bych vyzkoušet. :-p
ASTAL 8. 5. 2014, 23:20
@miri121 Markét to bude asi nejspíš pomazánkové máslo .
skalapanagia 8. 5. 2014, 21:03
@miri121 Vôbec nie, Jitka, mala som to zrozumitelnejšie napísať, sú to tie termizované smotanové nátierky (pomazánky), používajú sa aj do falošného tiramisu, väčšinou majú hmotnosť 200 g, ale nájdu sa aj 150 či 180 g-ové, tých pár gramov nehrá žiadnu úlohu. http://www.pluska.sk/spravy/ekonomika/velky-test-ktora-natierka-zo-smotany-je-najlepsia.html Snáď pomôže link. (L)
miri121 11. 5. 2014, 22:06
@skalapanagia Díky, takže pomazánkové máslo. Nešlo by tam dát něco jiného? Já právě třeba Tiramisu z pomazánkového másla úplně nesnáším.
Zrušený účet 17. 5. 2014, 20:45
@miri121 Dala bych místo pomazankoveho másla mascarpone. (Y)
skalapanagia 11. 5. 2014, 22:43
@miri121 Myslím, že môžeš dať namiesto toho len tvaroh, takže spolu 500 g. Ale vyskúšané to nemám, takže bez záruky. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie