(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
VČELÍ ÚL

Potřebné ingredience
MLÉČNÝ MARCIPÁN+PIŠKOT+VANILKOVÝ KRÉM
Postup přípravy
****PRO INSPIRACI****
MLÉČNÝ MARCIPÁN
150g sušeného odtučněného mléka(jednou jsem dala plnotučné a nespojilo se)
270g moučkového cukru
1 lžička vanilkového cukru
30g 100% ztuženého tuku
50g jakéhokoliv tekutého medu
1 lžička rumu-nebo podle chuti
5 kapek mandlového aroma-nebo podle chuti
vodu dle potřeby
POSTUP:
Sušené mléko prosejeme přes sítko,smícháme s prosetým mouč.cukrem, vanilkou , ztuženým(nastrouhaným)tukem a medem.
Aroma dáme až na konec a hmotu hněteme, dokud nevznikne stejnorodá hladká hmota.
Na růže je nejlepší použít škrob , lépe drží tvar a obarvit můžeme dle potřeby.
MLÉČNÝ MARCIPÁN
150g sušeného odtučněného mléka(jednou jsem dala plnotučné a nespojilo se)
270g moučkového cukru
1 lžička vanilkového cukru
30g 100% ztuženého tuku
50g jakéhokoliv tekutého medu
1 lžička rumu-nebo podle chuti
5 kapek mandlového aroma-nebo podle chuti
vodu dle potřeby
POSTUP:
Sušené mléko prosejeme přes sítko,smícháme s prosetým mouč.cukrem, vanilkou , ztuženým(nastrouhaným)tukem a medem.
Aroma dáme až na konec a hmotu hněteme, dokud nevznikne stejnorodá hladká hmota.
Na růže je nejlepší použít škrob , lépe drží tvar a obarvit můžeme dle potřeby.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

LuccinkaV
(upraveno)
25. 3. 2008, 21:23
Šárko...překrásnýýýýýýýýýýýý dortík..nádhera..už jsem si ho uložila...






















nahlásit

Jobula
(upraveno)
19. 3. 2008, 13:18

























nahlásit

zverimex
(upraveno)
19. 3. 2008, 11:35
Dobrý den, Šárko, prosím písněte mi recept na mléčný marcipán, zadala jsem do vyhledávače a nic......
Děkuji Petra hantonie@seznam.cz Vaše
jsou skvělé



nahlásit

Init
(upraveno)
19. 3. 2008, 8:03
To je nádhera



nahlásit

backa
(upraveno)
18. 3. 2008, 16:59
je moc pěkný,podle jaké formy jste dělala úl podle bábovky?
Hezky vypracované




nahlásit

cajin
(upraveno)
19. 3. 2008, 10:34
@backa
Spodek dortu jsem upekla v normální dortové formě a navrch jsem pekla v takovém vyším kastrolku.Vršek jsem pak seřízla trošku jakoby do špičky. Docela mě to baví,tohle byl můj asi 5-tý potahovaný dort.Taky ještě nevím jaké barvy jsou nejlepší na barvení hmoty.Krém dělám z krabičky(oetker),ty jsou fakt výborný.Inspiraci hledám většinou po internetu.Tohle byl dort pro pradědečka včelaře.Tak se zatím mějte a když něco vytvoříte tak šup sem s tím , at máme z čeho čerpat



nahlásit

cajin
(upraveno)
19. 3. 2008, 10:42
@cajin
Ted jsem mrkla k Vám na recepty
a když jsem viděla tu spoustu nádherných
a spoustu velice lákavých
tak mi pěkně spadla čelist
.Vždyt Vy jste úplnej profík.Čímpak barvíte hmotu na dorty?,že mi to prozradíte





nahlásit

aweii
(upraveno)
18. 3. 2008, 16:02
Moc pěkňounké, povedl se Vám



nahlásit

mmatuli
(upraveno)
18. 3. 2008, 15:58
Pěkně jste si pohrála, vypadá to perfektně

nahlásit

Vlasta V.
(upraveno)
18. 3. 2008, 15:56







nahlásit