(recept
si oblíbilo 149 návštěvníků)
Jablečná roláda - výborná a bez tuku :o)

Potřebné ingredience
Těsto: 4 vejce, 180g moučka cukr, 6 lžic hladké mouky Náplň: 5ks jablek, cukr dle chuti, skořice
Postup přípravy
Najemno nastrouhaná jablka rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme cukrem a skořicí. Vejcem s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme ostatní suroviny a umícháme do hladké hmoty. Těsto nalijeme na jablka a pečeme při 170°C cca 15 minut (nebo podle zkušeností z vaší troubou).
Po upečení překlopíme na moučka cukrem pocukrovanou plochu (další pečící papír, silikonová podložka, utěrka) tak, aby byl pečící papír nahoře a jemně papír sundáme. Ještě teplé stočíme do rolády. Po vychladnutí pocukrujeme nebo jinak ozdobíme.
Po upečení překlopíme na moučka cukrem pocukrovanou plochu (další pečící papír, silikonová podložka, utěrka) tak, aby byl pečící papír nahoře a jemně papír sundáme. Ještě teplé stočíme do rolády. Po vychladnutí pocukrujeme nebo jinak ozdobíme.

Nastrouhaná jablka rozprostřeme na plech

upečené převrátíme těstem dolů, papírem nahoru. Pečící papír opatrně sundáme a zarolujeme.

Roládu pocukrujeme a můžeme podávat klidně i teplé.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

lidare
(upraveno)
23. 10. 2014, 19:37





nahlásit

Paluna
(upraveno)
23. 10. 2014, 15:59
Už jsem dělala 2x, na podruhé jsem dala méně cukru (12dkg) a byla výborná, moc děkuji za recept



nahlásit

novackova
(upraveno)
22. 10. 2014, 9:38




nahlásit

Kunčice
(upraveno)
22. 10. 2014, 8:58
Včea jsem pekla a dnes ráno už není! Příště dám jen 1/2 cukru. Díky za superrychlý receptík. Určitě budu dělat častěji.





nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
18. 10. 2014, 8:49



nahlásit

beeck
(upraveno)
18. 10. 2014, 8:47
Vpadá nádherně, ale nevím proč, ale jablka mi pustila šťávu a úplně se rozkydla. Ani nešla srolovat. Skoda
(


nahlásit

Atuna
(upraveno)
9. 10. 2014, 13:08




nahlásit

Andy1.
(upraveno)
1. 10. 2014, 21:56
Také musím pochválit.
Dnes jsem dělala a je výborná.
Akorát jsem se vyp*dla na strouhání jablek na jemno. Já dělávám vždy na hrubo a nebylo to poznat, jak to vlastně je.
A příště musím ubrat cukru, bylo to na nás mooooc sladké.




![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
nahlásit
jablcko111
(upraveno)
4. 10. 2014, 22:10
@Andy1.
práve ju robím, začala som strúhať jablká na jemno a púšťajú veľmi šťavu. zvyšok som dostrúhala na hrubo. idem zaliať a dať piecť

nahlásit
jablcko111
(upraveno)
4. 10. 2014, 23:26
@jablcko111
super! ale dala som menej cukru (150 g) a po upečení som horúce preklopila na vlhkú utierku, nechala trochu vychladnúť a zrolovala. nič sa na utierku neprilepilo! vďaka

nahlásit

jolča
(upraveno)
28. 9. 2014, 18:26
Dopadá je hotova úžasná rychlovka. Ještě kočkám, az vychladne a hurá na ni.
. Děkuji za recept.


nahlásit

nasta77
(upraveno)
26. 9. 2014, 17:44


nahlásit
oliva1
(upraveno)
26. 9. 2014, 16:37
Vynikající




nahlásit

karion
(upraveno)
21. 9. 2014, 17:01







nahlásit

katule78
(upraveno)
21. 9. 2014, 10:52
Vypadá to báječně, ještě dnes určitě vyzkouším



nahlásit
martinabrigita
(upraveno)
20. 9. 2014, 15:46
Vyzkoušeno, je výborná, pěkně vypadá a hlavně rychlá a jednoduchá.
Předpokládám, že zmizí
ještě mnohem rychleji. Díky za recept.



nahlásit

kvetahd
(upraveno)
20. 9. 2014, 0:44
Vypadá to skvěle.....zítra vyzkouším máme spousty jablek....
díky za receprík.....






nahlásit
dedulka46
(upraveno)
18. 9. 2014, 10:49
tak mně se bohužel vůbec nepovedla, nevím, zda to mohlo být i tím, že jsem měla extra šťavnatá jablka a po vytažení z trouby to byla prostě "kejda", že se mi trhal i ten pečící papír....takže příště možná zkusím jablka vymačkat a piškot udělám tak, že první vyšlehám žloutky s cukrem a pak přidám sníh z bílků...tak já jdu uklidit ten borčus v kuchyni a vyhodit to
ale jinak chuťově to bylo dobré...takže určitě ještě někdy vyzkouším

nahlásit
dedulka46
(upraveno)
26. 9. 2014, 9:58
@dedulka46
tak druhý pokus se povedl, je to fakt rychlovka
Minule jsem asi málo našlehala ta vajíčka do pěny


nahlásit

silvik001
(upraveno)
27. 9. 2014, 10:51
@dedulka46
Peťo, dělala jste ten sníh? Mě se to právě taky nezdá - celá vejce. Do piškotu dělám vždy žloutky a bílky zvlášť.....
nahlásit
dedulka46
(upraveno)
23. 10. 2014, 14:21
@silvik001
Nakonec nedělala, zkusila jsem to dle tohoto receptu a chce to asi fakt hodně dlouho šlehat, aby to bylo takové nadýchané

nahlásit

marcelau
(upraveno)
23. 10. 2014, 15:32
@dedulka46
jý vyšlehala bílky s cukrem a pak jsem pomalu do pevného sněhu zašlehávala žloutky a S U P E R

nahlásit
otecka
(upraveno)
18. 10. 2014, 13:04
@silvik001
Já mám recept na piškotový korpus přímo od cukrářky a taky se šlehají celá vejce s cukrem. Musí se šlehat trochu déle, až do husté pěny. Ale piškot je výborný a celkem rychlý.
nahlásit

ivanap
(upraveno)
27. 9. 2014, 12:38
@silvik001
Opravdu se dělají celá vejce,a roláda je fakt moc dobrá

nahlásit

reena
(upraveno)
16. 9. 2014, 15:25
Hezký dobrý den Radko ,roláda je vyníkající ,slabé slovo
.Jen se po ni zapraší .Děkuji za tip





nahlásit

Eva*
(upraveno)
16. 9. 2014, 13:10
Taky jsem zkoušela
výborný a rychlý, jednoduchý recept
Děkuji za něj..



nahlásit
hoskovamar
(upraveno)
14. 9. 2014, 19:56
Skusila jsem i když manžel chtěl radši klasický štrůdl. Uspěla jsem, móóc chutnal, je to opravdu křehoučké .Děkuji za výborný receptík.
nahlásit
kapolepo
(upraveno)
14. 9. 2014, 13:26
Moc výborná a rychlá roláda. Já teda dala půl jablek na hrubo a půl na jemno nastouhaných a po upečení vyklopila na vlhčenou utěrku a šlo to nádherně srolovat. Doporučuji recept a budu používat když má přijít nečekaná návštěva


nahlásit