Cake Pops - nepečená dortová lízátka z korpusu
Potřebné ingredience
Zbytky z korpusu nebo klasika olejovka (3 vejce, 100g cukru, 200g mouky, 100 ml oleje, 100 ml vody, 1/2 prdopeč) +poleva, máslo, nutela, zdobení, špejlky
Postup přípravy
Do mísy rozdrobíme pripravený korpus, přidáme 2 lžíce nutely a asi lžíci povoleného másla. Spojíme v kompaktní hmotu, případně přidáváme máslo nebo nutelu do tvárné hmoty.
Z hmoty si uválíme kuličky. Dáme do lednice ztuhnout.
Rozpustíme polevu nebo čokoládu, každou špejli asi 1cm namočíme do hmoty, propíchneme kouli a vytvoříme lízátko. Dáme ztuhnout do lednice nebo na chvíli do mrazničky.. Tahle fáze je důležitá, pokud nám poleva, která drží špejli nezatuhne, bude se kulička protáčet a neobalíme jí.
V připravené polevě nebo čokoládě s trochou másla obalujeme zatuhnuté kuličky. Kuličku ponoříme a pomalu s ní otáčíme, aby se čokoláda rovnoměrně roztekla po celém obvodu. Opatrně párkrát ťukneme špejlí o hranu nádoby, aby přebytečná čokoláda okapala. Lepší je použít hlubší menší nádobu.
Necháme trochu zatuhnout a okapat.
Mírně zaschnuté obalíme ve zdobení
Můžeme zdobit i pomocí čokolády, aby lízátka držela od sebe, je dobré použít jako podklad aranžovací hmotu, polystyrén nebo krystal v nádobě.
Ke konečnému aranžování je nejlepší hmota z květinářství nebo polystyrén.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé