Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 31 návštěvníků)

Cake Pops - nepečená dortová lízátka z korpusu

0.0
Cake Pops - nepečená dortová lízátka z korpusu

Potřebné ingredience

Zbytky z korpusu nebo klasika olejovka (3 vejce, 100g cukru, 200g mouky, 100 ml oleje, 100 ml vody, 1/2 prdopeč) +poleva, máslo, nutela, zdobení, špejlky

Postup přípravy

Z uvedených surovin si upečeme korpus (vejce ušleháme do pěny,přidáme olej a potom vlažnou vodu.Chvilku šleháme, potom vsypeme cukr a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva.Pečeme při 180st.v troubě třeba v dortové formě( aby byl vyšší). Necháme vychladnout. Korpus si rukama rozdrobíme do mísy, přidáme máslo a nutelu tak, aby se nám hmota ani nelepila a ani nebyla moc suchá, tvarujeme kuličky ve velikosti zhruba tak velkých lízátek XXL chupa chups. Do nich umístíme tyčku pomocí čokolády, po vychlazení poléváme a zdobíme, viz obr.návod.

Do mísy rozdrobíme pripravený korpus, přidáme 2 lžíce nutely a asi lžíci povoleného másla. Spojíme v kompaktní hmotu, případně přidáváme máslo nebo nutelu do tvárné hmoty.

Z hmoty si uválíme kuličky. Dáme do lednice ztuhnout.

Rozpustíme polevu nebo čokoládu, každou špejli asi 1cm namočíme do hmoty, propíchneme kouli a vytvoříme lízátko. Dáme ztuhnout do lednice nebo na chvíli do mrazničky.. Tahle fáze je důležitá, pokud nám poleva, která drží špejli nezatuhne, bude se kulička protáčet a neobalíme jí.

V připravené polevě nebo čokoládě s trochou másla obalujeme zatuhnuté kuličky. Kuličku ponoříme a pomalu s ní otáčíme, aby se čokoláda rovnoměrně roztekla po celém obvodu. Opatrně párkrát ťukneme špejlí o hranu nádoby, aby přebytečná čokoláda okapala. Lepší je použít hlubší menší nádobu.

Necháme trochu zatuhnout a okapat.

Mírně zaschnuté obalíme ve zdobení

Můžeme zdobit i pomocí čokolády, aby lízátka držela od sebe, je dobré použít jako podklad aranžovací hmotu, polystyrén nebo krystal v nádobě.

Ke konečnému aranžování je nejlepší hmota z květinářství nebo polystyrén.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

broskvicka21 (upraveno) 9. 4. 2015, 12:58
:-)
laskonka333 27. 3. 2015, 18:36
(velikonoce16) (velikonoce16) (velikonoce16)
cdka 26. 3. 2015, 14:05
Dobrý nápad (Y)
Babííí 22. 2. 2015, 20:08
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Dommi 23. 10. 2014, 12:59
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie