Zobrazit přihlášovací formulář

Saláty, zálivky

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Baklažánový salát

0.0
Baklažánový salát

Potřebné ingredience

1 větší baklažán, půlka větší cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, olej, šťáva z půlky citrónu, 3 lžíce majonézy (Brněnka).

Postup přípravy

Baklažán (lilek) oloupat a nakrájet na kostky tak dvoucentimetrové nebo trochu menší. Rozehřát olej a kostky baklažánu osmažit. Vychladlé dát do misky. Nakrájet cibuli na půlkolečka, podrtit česnek, obojí přidat do misky k baklažánu. Osolit, opepřit, zalít citrónovou šťávou, dát majonézu (přidala jsem ještě zbytek tatarky a bylo to dobré). Promíchat a nechat odležet v chladničce několik hodin. Podávat s pečivem čerstvým nebo opečeným.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

evicela 12. 10. 2014, 9:25
Mirko prosím vás ten baklažán napřed nasolit a nechat vypotit,nebo to není potřeba?
mirandamiranda (upraveno) 12. 10. 2014, 16:20
@evicela Poprvé jsem nakrájené kostky lilku solila a nechala vypotit. Podruhé už jsem nakrájený baklažán nesolila a rovnou ho osmažila. Osolila jsem jej až hotový. Rozdíl jsem nepoznala. Baklažán v tomto salátu není křupavý, konzistencí připomíná dušené houby.
miahm 11. 10. 2014, 23:44
Receptů na dobroty z baklažánů moc není. Díky, už se na salátek moc těším (Y)
mirandamiranda 12. 10. 2014, 14:45
@miahm Děkuji, mně chutná a jím jej i dva dny.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie