(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Baklažánový salát
Potřebné ingredience
1 větší baklažán, půlka větší cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, olej, šťáva z půlky citrónu, 3 lžíce majonézy (Brněnka).
Postup přípravy
Baklažán (lilek) oloupat a nakrájet na kostky tak dvoucentimetrové nebo trochu menší. Rozehřát olej a kostky baklažánu osmažit. Vychladlé dát do misky. Nakrájet cibuli na půlkolečka, podrtit česnek, obojí přidat do misky k baklažánu. Osolit, opepřit, zalít citrónovou šťávou, dát majonézu (přidala jsem ještě zbytek tatarky a bylo to dobré). Promíchat a nechat odležet v chladničce několik hodin. Podávat s pečivem čerstvým nebo opečeným.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
evicela
(upraveno)
12. 10. 2014, 9:25
Mirko prosím vás ten baklažán napřed nasolit a nechat vypotit,nebo to není potřeba?
mirandamiranda
(upraveno)
12. 10. 2014, 16:20
@evicela
Poprvé jsem nakrájené kostky lilku solila a nechala vypotit. Podruhé už jsem nakrájený baklažán nesolila a rovnou ho osmažila. Osolila jsem jej až hotový. Rozdíl jsem nepoznala. Baklažán v tomto salátu není křupavý, konzistencí připomíná dušené houby.
miahm
(upraveno)
11. 10. 2014, 23:44
Receptů na dobroty z baklažánů moc není. Díky, už se na salátek moc těším
mirandamiranda
(upraveno)
12. 10. 2014, 14:45
@miahm
Děkuji, mně chutná a jím jej i dva dny.