(recept
si oblíbilo 84 návštěvníků)
VAJEČNÝ LIKÉR

Potřebné ingredience
NA 1 LITR VAJEČŇÁKU - 250 ml smetany na šlehání nejlépe nad 30%, 250 ml rumu, 1 salko / sladké kondenzované mléko/, 1 vanilkový cukr, 200 gr cukr moučka, 4 žloutky.
Postup přípravy
Smetanu pomalu přivedeme k varu a necháme minutku provařit. Poté necháme za stálého míchání vychladnout / pokud se vám udělá škraloup, přelijte po vychladnutí přes cedník. Mezi tím si smícháme žloutky, cukr a salko a malinko prošleháme. Až nám smetana vystydne, tak smícháme vše dohromady. Nakonec přidáme rum. Nejlepší je nakonec celou směs ještě prolít přes cedník, mohou tam být kousky žloutků, nebo cukr. Postupem času nám více zhoustne.
S PŘÍCHUTÍ - Super chutná třeba kávový. To uděláme tak že dáme do hrnečku rozpustnou kávu / na 1 litr vaječňáku - 2 - 3 lžičky / nalijeme tam teplou vodu, jen malinko aby bylo možné kávu rozpustit. Vlijeme do vaječňáku. Je dobré zase prolít přes cedník. Já například letos dělala kávovo-karamelový / káva Douwe Egberts karamel /. Vaječňák je naprosto luxusní.
S PŘÍCHUTÍ - Super chutná třeba kávový. To uděláme tak že dáme do hrnečku rozpustnou kávu / na 1 litr vaječňáku - 2 - 3 lžičky / nalijeme tam teplou vodu, jen malinko aby bylo možné kávu rozpustit. Vlijeme do vaječňáku. Je dobré zase prolít přes cedník. Já například letos dělala kávovo-karamelový / káva Douwe Egberts karamel /. Vaječňák je naprosto luxusní.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jituneli
(upraveno)
2. 1. 2019, 11:22
Výborný vaječný likér a za chvilku hotový
Díky za recept


nahlásit
izabela
(upraveno)
29. 12. 2015, 11:51
Je výborný
jdu na druhé kolo


nahlásit

Cirig
(upraveno)
12. 12. 2015, 10:16
Právě zaláhvován, asi ještě skočím pro salko a dáme druhé kolo
Vypadá a chutná výborně, to bude panečku Silvestr
Přeji krásné Vánoce Markét




nahlásit

lidare
(upraveno)
8. 2. 2015, 19:53


nahlásit

majashop
(upraveno)
9. 2. 2015, 16:30
@lidare
Určitě neuděláte chybu - je moc dobrý

nahlásit
vondras
(upraveno)
8. 2. 2015, 17:15
Právě dodělán a je výýýborný
děkuji za recept









nahlásit

majashop
(upraveno)
9. 2. 2015, 16:30
@vondras
jsem ráda, že Vám chutná ... u nás mizí velkou rychlostí


nahlásit
Lucikanass
(upraveno)
17. 12. 2014, 21:20

nahlásit