(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Gulášová polévka

Potřebné ingredience
•200 g hovězího výřezu (libové maso vykrájené odkudkoli) •1 cibule, nakrájená nadrobno •2 lžíce sádla nebo slunečnicového oleje •2 lžičky sladké papriky •1 litr hovězího vývaru •1 lžíce hladké mouky •sůl a čerstvě mletý pepř •po špetce kmínu, mletého chilli a majoránky •2 stroužky česneku, drceného •1–2 brambory, oloupané a nakrájené na kostky
Postup přípravy
Příprava jídla
V hrnci na polovině tuku zpěňte cibuli. Přidejte maso nakrájené na malé kostky a 3 minuty opékejte. Zaprašte paprikou, zamíchejte a ihned zalijte polovinou vývaru. Osolte, okořeňte pepřem, kmínem a chilli a přiklopené duste téměř doměkka. V jiném hrnci zpěňte na zbylém tuku mouku, až zesvětlá, jíšku zalijte zbylým zchladlým vývarem a rozšlehejte. Přilijte k základu, přidejte brambory, česnek, majoránku a za občasného míchání vařte asi 15 minut, až brambory změknou.
Zdroj: Apetitonline
V hrnci na polovině tuku zpěňte cibuli. Přidejte maso nakrájené na malé kostky a 3 minuty opékejte. Zaprašte paprikou, zamíchejte a ihned zalijte polovinou vývaru. Osolte, okořeňte pepřem, kmínem a chilli a přiklopené duste téměř doměkka. V jiném hrnci zpěňte na zbylém tuku mouku, až zesvětlá, jíšku zalijte zbylým zchladlým vývarem a rozšlehejte. Přilijte k základu, přidejte brambory, česnek, majoránku a za občasného míchání vařte asi 15 minut, až brambory změknou.
Zdroj: Apetitonline
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé