(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Grissiny, tyčky, tyčinky

Potřebné ingredience
175 ml vlažné vody, 1 polévková lžíce olivového oleje, 1 kávová lžička soli, 375 g hladké mouky (lze nahradit špaldovou apod.), droždí a posyp (mák, kmín, hrubozrnná sůl, sezam....)
Postup přípravy
Ze surovin vypracujeme kynuté těsto (lze samozřejmě i do domácí pekárny), které rozdělíme na 30-40 kousků (dle délky tyčinek) a jednotlivé tyčky uválíme na válu. Nebude každá stejná, ale alespoň přibližně, průměr cca 1 cm. Klademe na plech. Pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme tím, co máme rádi. Pečeme při 220 stupních do zezlátnutí, cca 15 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

evikuk1
(upraveno)
31. 3. 2015, 12:28






nahlásit

koblizek63
(upraveno)
29. 3. 2015, 22:34
Zkusím na velikonoce k

nahlásit

Melechova
(upraveno)
31. 3. 2015, 10:24
@koblizek63
Super, pak dejte vědět, jak se povedly

nahlásit
kracmerka
(upraveno)
28. 3. 2015, 20:58
určitě vyzkouším... zeptám se dáváte celou kostku droždí....??? díky za radu Lucie
nahlásit

Melechova
(upraveno)
28. 3. 2015, 22:39
@kracmerka
Osobně zadělávám v domácí pekárně, stačí 1/2 sáčku sušeného, takže předpokládám, že bohatě bude stačit půlka kostky. Záleží taky na druhu mouky, zkoušela jsem i špaldovou mouku, část polohrubé atd. různě mixovat druhy, hladká je nejlepší, nejlépe se s těstem pracuje. V ostatních případech je těsto jakoby sušší, ale i to se dá zmáknout vodou

nahlásit