Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Tradiční africký mléčný koláč-Milk Tart

0.0
Tradiční africký mléčný koláč-Milk Tart

Potřebné ingredience

Za recept děkuji serveru carujeme.cz. Koláč vyzkoušen a je moc dobrý Korpus 2 lžíce cukru krystal nebo třtinového 1/4 hrnku másla (pokojové teploty) 1 bílek 1/2 lžičky prášku do pečiva 1/2 hrnku mouky Náplň 2 hrnky mléka 1/2 lžičky vanilkového extraktu 1 vejce 3 lžíce mouky 1/2 hrnku cukru krystal nebo třtinového mletá skořice

Postup přípravy

Předehřát troubu na 180 °C. Vymažte tukem dortovou formu o průměru asi 23 cm.

Korpus:
smíchejte máslo s cukrem, aby vznikla nadýchaná směs. Vmíchejte vaječný bílek.
Přidejte prášek do pečiva a mouku. Míchejte, dokud se vše zcela nespojí. Vznikne lepkavé těsto.
Těsto nalijte do dortové formy a přitlačte ke dnu a na strany. Aby se vám těsto tolik nelepilo na prsty, můžete si je trochu pomoučnit. Korpus bude velmi tenký, po upečení nabyde dvojnásobné tloušťky.
Pečte v předehřáté troubě 7 – 8 minut. Pokud je to možné, pečte korpus zakrytý.
Vyjměte z trouby, nechte 2 – 3 minuty vychladnout a poté odkryjte.

Náplň:
zahřejte mléko, vmíchejte vanilkový extrakt a za občasného míchání na středním plameni přiveďte k varu. Odstavte z plamene.V samostatné míse ušlehejte vejce a postupně k němu přimíchávejte mléčnou směs. Přidejte mouku, cukr a 1/4 lžičky skořice. Důkladně promíchejte.
Nalijte náplň do upečeného korpusu.Pečte v předehřáté troubě po dobu 25 – 30 minut.Nechte koláč postupně vychladnout v otevřené troubě, po dobu asi 30 minut. Nechte zcela vychladnout a ztuhnout v lednici.
Před podáváním posypejte skořicí.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie