(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Kuřecí řízky na pórku s žampióny-podle Tom Beyk

Potřebné ingredience
Suroviny: 500 g kuřecích řízků, 200 g žampiónů, porek menší na kolečka, 1-2 PL škrobové moučky, 1 PL podravky, 1 ČL mleté papriky, pepř, kmín, sůl olej (řepkový - snáší nejvyšší teploty)
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Řízky pokrájíme na menší kusy (ale nemusíme), posolíme, opepříme a obalíme ve škrobu.
Rozpálíme olej, vložíme řízky a smažíme při obracení asi 10 minut, výjmeme a dáme stranou.
Na olej dáme kmín, na plátky pokrájené žampióny a na kolečka pórek. Smažíme 5 minut, přidáme papriku, promícháme a zalijeme asi půllitrem vřící vody. Dáme zpět maso, přidáme podravku a podusíme asi 20 minut.
Příloha: hranolky z trouby nebo rýže.
Řízky pokrájíme na menší kusy (ale nemusíme), posolíme, opepříme a obalíme ve škrobu.
Rozpálíme olej, vložíme řízky a smažíme při obracení asi 10 minut, výjmeme a dáme stranou.
Na olej dáme kmín, na plátky pokrájené žampióny a na kolečka pórek. Smažíme 5 minut, přidáme papriku, promícháme a zalijeme asi půllitrem vřící vody. Dáme zpět maso, přidáme podravku a podusíme asi 20 minut.
Příloha: hranolky z trouby nebo rýže.

nebo s rýží

dobré a rychlé
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé