Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Kuřecí kung pao -podle Rebeky

0.0
Kuřecí kung pao -podle Rebeky

Potřebné ingredience

Suroviny: 3 lžíce sladšího bílého vína ( ideálně saké, já dala Rulandské šedé ) 3 lžíce kvalitní sójové omáčky 3 lžíce olivového oleje 2 lžíce solamylu(rozpuštěné ve dvou lžících vody ( nechat min. půl hod. namáčet ) 450 g kuřecích prsou (nakrájených na tenké nudličky) 2 lžičky octa 2 lžičky tmavého třtinového cukru 4 jarní cibulky (nakrájené na třetiny a pak každou tence nasekanou našikmo) 1 stroužek česneku 100–120 g arašídy(nesolených) sůl

Postup přípravy

Postup přípravy receptu


Nejprve si připravíme marinádu: smícháme 1 lžíci vína, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje a 1 lžíci solamylu. Do marinády naložíme kuřecí maso a důkladně do něj marinádu vetřeme. Necháme přiklopené v lednici cca 30 minut marinovat.

Mezitím si uděláme omáčku: v malé míse smícháme zbylé víno, sójovou omáčku, olej a zbylý solamyl. Přidáme ocet a třtinový cukr. Poté vmícháme i jarní cibulky, nožem rozmělněný nebo lisem prohnaný česnek a arašídy.

Kuřecí maso zprudka opečeme na pánvi, až zbělá a uvnitř bude propečené, což trvá cca 15 minut. Přidáme omáčku, krátce provaříme do zhoustnutí. Podle potřeby dosolíme.Já přidala ješte kapii

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 18. 10. 2015, 20:17
(Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie