Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

RYCHLÉ A MĚKKÉ ŘEZY S KOKOSEM, PUDINKEM A HRUŠKAMI

0.0
RYCHLÉ A MĚKKÉ ŘEZY S KOKOSEM, PUDINKEM A HRUŠKAMI

Potřebné ingredience

Suroviny-drobenkové těsto: 400 g polohrubé mouky, 200 g kokosu, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 250 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 250 g tuku (másla nebo hery-i napůl), 1 celé vejce. Suroviny na pudinkovou náplň: 1 l mléka, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 3 necelé polévkové lžíce cukru krystal, 1 polévková lžíce rumu. Suroviny na kakaovou polevu: 1 polévková lžíce kakaa, 3 vrchovaté polévkové lžíce moučkového cukru, 1 polévková lžíce másla, 3 polévkové lžíce horké vody. Ostatní suroviny: Předem okapané kompotované hrušky.

Postup přípravy

Zase ten kokos – je prostě skvělý i v tomto rychlém moučníku z plechu, který je doplněný pudinkem, hruškami a ještě navíc ozdobený kakaovou polevou. Koláček je díky všem těmto ingrediencím měkký, vláčný a velmi chutný.

Postup:

Všechny suroviny na těsto zpracujeme na drobenku, z toho si pak 1/3 dávky odejmeme bokem a zbytek rozprostřeme na plech s pečícím papírem. Drobenkovou vrstvu poklademe půlkami hrušek.

Uvaříme pudink, do kterého nakonec zamícháme lžíci rumu a ještě horký rovnoměrně nalijeme na drobenkové těsto s ovocem. Navrstvíme zbytek drobenky a pečeme 30-40 minut při teplotě 170 st. C.

Upečený, ještě horký moučník postříkáme po lžících teplou polevou, kterou jsme předem dobře v misce rozetřeli do hladka. Podrobný postup k polevě jsem popsala v samostatném receptu: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=160476

Necháme vše dobře vychládnout, aby se pudinková náplň zpevnila a všechny chutě surovin se v koláči pěkně rozležely .

Přeji dobrou chuť.

Celá příprava je velmi rychlá a díky všem přidaným surovinám je koláček opravdu výborný a měkkoučký.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Janota21 8. 3. 2016, 10:43
Koláč je výborný, pekla jsem před dvěma dny a dnes ho budu dělat znovu. Použila jsem broskve, dnes zkusím ananas a vynechám čokoládovou polevu, moc nám chutnala ta zapečená křupavá drobenka a poleva ji navlhčila. Moc děkuji za recept, je to dobrý a rychlý zákusek.
karma75 7. 3. 2016, 7:19
Dělala jsem o víkendu, místo hrušek jsem dala ananas. CHuťově výborné, jen se mi koláč nespojil a sypal se, byl hodně suchý. Nevím v čem byla chyba, dělala jsem podle receptu, ale kokos jsem měla takový hrubší, tak možná to je tím. Ale výborná chuť, a je to i rychlé na přípravu, budu dělat opakovaně. Děkuji za recept (Y)
chalupnicka 24. 2. 2016, 11:28
(clamp) (clamp) (clamp) (C)
yarkal 28. 2. 2016, 18:14
@chalupnicka (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie