Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Kuřecí rendlík s těstovinami -toprecepty.cz

0.0
Kuřecí rendlík s těstovinami -toprecepty.cz

Potřebné ingredience

3 hrnky těstovin, 80 g anglické slaniny, 300 g kuřecího masa (nakrájeného na kostičky), 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, lžička sladké papriky, 1 plechovka sterilovaných sekaných rajčat (400 g ), 1/2 hrnku mléka, 4 hrnky kuřecího vývaru nebo vody, 1/2 hrnku barbecue omáčky (např. zn. Spak), 80 g nastrouhané goudy

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a necháme ji restovat dozlatova v hrnci. Pak přidáme kuřecí maso a opékáme, až zbělá. Přihodíme nakrájenou cibuli, nasekané stroužky česneku a opět chvíli restujeme.

2
Pak zasypeme paprikou, přidáme rajčata z plechu i se šťávou, zalijeme vývarem nebo vodou a mlékem. Nakonec přisypeme syrové těstoviny, osolíme, opepříme, přiklopíme poklicí, snížíme zdroj tepla a necháme 13-15 minut dusit.
Aspoň jednou během dušení zkontrolujeme, promícháme, je-li třeba, dolijeme ještě trochu vývaru.

3
Pak přimícháme BBQ omáčku a sýr, necháme jěště 1-2 minuty povařit a pak ihned vypneme.
Celý oběd máme vařený za půl hodiny a jen jeden ušpiněný hrnec. My testoviny nemíchali

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zuzan 9. 7. 2016, 14:07
Marcelko, dnes jsem vyzkoušela na oběd váš receptík :-) a je to opravdu dobroučká rychlovka (Y) (Y). Akorát jsem tam místo mléka dala zakysanou smetanu, protože jsem ji potřebovala spotřebovat, a omáčku barbecue jsem neměla, tak jsem tam kápla kečup ,-) ,-) ,-). Trochu jsem se bála těch syrových těstovin, ale bylo to zbytečné, krásně se v omáčce udělaly (flower) (flower) (flower). Určitě zařazuji do jídelníčku |:o) |:o).
laskonka333 22. 6. 2016, 15:41
:-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie