(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty-toprecepty.cz

Potřebné ingredience
400 g kuřecích prsou, 1 lžička oleje - 5 g, 100 g mrkve, 50 g petržele, 40 g celeru, 35 g cibule, 200 g pasírovaných loupaných rajčat - steri,l sů,l tymián nebo divoké koření, bobkový list, pepř, nové koření 10 g, hladké mouky - 10 g, 100 polotučného mléka, na doslazení trošku přírodního sladidla ze stévie
Postup přípravy
Kořenovou zeleninu i s cibulí nakrájíme na menší kousky a elektrickým sekáčkem na potraviny rozsekáme na drobno - drť.
Kuřecí prsa si nakrájíme buď na nudličky, ale spíš doporučuji plátky.
Osolíme a prudce orestujeme z obou stran na lžičce oleje.
Přidáme nasekanou zeleninu, koření, zhruba 200 ml vody a dusíme zhruba 15 minut.
Pak maso vyjmeme, zeleninu ještě rozmixujeme ponorným mixérem, vše zahustíme záklechtkou - rozšleháme lžíci mouky ve vodě, naředíme dle potřeby a zvolna provařujeme za občasného promíchání zhruba 20 minut.
Ke konci přidáme mléko a úplně na závěr maso, aby se prohřálo.
Poznámka
Kuřecí prsa si nakrájíme buď na nudličky, ale spíš doporučuji plátky.
Osolíme a prudce orestujeme z obou stran na lžičce oleje.
Přidáme nasekanou zeleninu, koření, zhruba 200 ml vody a dusíme zhruba 15 minut.
Pak maso vyjmeme, zeleninu ještě rozmixujeme ponorným mixérem, vše zahustíme záklechtkou - rozšleháme lžíci mouky ve vodě, naředíme dle potřeby a zvolna provařujeme za občasného promíchání zhruba 20 minut.
Ke konci přidáme mléko a úplně na závěr maso, aby se prohřálo.
Poznámka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé