Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

MUG CAKE

0.0
MUG CAKE

Potřebné ingredience

dvě lžíce hladké mouky, lžíce kakao, lžíce cukr moučky, čajová lžička prášku na pečení, popř. půl čajové lžičky jedlé sody, dvě lžíce oleje, dvě lžíce mléka

Postup přípravy

Na internetu naleznete spoustu receptů a variant na těsta. Já mám však nejradši tu z těsta na klasickou bábovku. Většinou dávám množství od oka a podle velikosti hrnku, do kterého ho zrovna dělám.

Do těsta můžete na ozvláštnění přidat klidně i strouhaný kokos, mandle, vlašské ořechy, kandované ovoce nebo třeba kousky čokolády. Je to jen na vás. Hlavně nezapomeňte na prášek do pečiva nebo na jedlou sodu! Buchta by vám nevyrostla a nebyla by dobrá.

Jakmile máme těsto udělané, šup s ním do mikrovlnky. Já většinou dávám na 3 minuty a pak podle struktury usoudím, jestli ještě přidat, nebo ne. Proto nejraději mug cakes dělám v průhledném hrnku. Pokud ale nemáte, tak nevadí. Stačí jen, když do něj z vrchu píchnete špejlí - jako u klasické bábovky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bedla7 25. 4. 2018, 9:05
Dělala jsem podobný a chce to víc mléka (clamp) (clamp) (clamp)nám chutnalo pocákala jsem ještě čokoládou co zbyla velikonoční vajíčka
Podpora MMB 24. 4. 2018, 18:32
,-) tak za mě také ne, vonělo to hezky, ale po vyklopení bych s tím mohla někoho zabít, bylo to tvrdé jako kámen. Ale dám tomu šanci, příště zkusím dát více mléka, už těsto se mi zdálo dost husté (smich)
ellyem 14. 5. 2018, 11:23
@Podpora MMB Je to možné, zkuste :-$ Možná je to i tom, jak výkonná je mikrovlnka *-)
laskonka333 28. 3. 2018, 22:16
(objimam)chuťovečka
ellyem 24. 4. 2018, 16:36
@laskonka333 (L)
Marky Mar 27. 3. 2018, 17:38
tak někde se stala chyba. buchta smrděla, že jsem se lekla že v té mikrovlnce hoří :-o a když jsem jí vyklopila do koše, tak mi popraskal skleněný hrníček *-) No nic, tak dneska budu bez zákusku. Jdu si vypít kafe (C)
ellyem 28. 3. 2018, 16:18
@Marky Mar A nedala jste to do mikrovlnky na dlouhou dobu? :-o Já tenhle mug cake dělám skoro každý den a ještě nikdy se mi nestalo, že by se mi nepovedl *-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie