(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Pudinkový koláč se zakysankou

Potřebné ingredience
3 vejce, 80g cukru, 60g oleje, 60 - 70g vody, 100g hladké mouky, 50g špaldové celozrnné mouky, sůl, 1/2 PP. Na pudink: 500g mléka, 1 vanilkový pudink, 2 lžíce cukru, vanilka. Zakysaná smetana, skořice
Postup přípravy
Z bílků a 30g cukru uděláme sníh, žloutky se zbytkem cukrem vyšleháme do pěny. Přilijeme olej a vodu, nakonec mouky s PP (rozmícháme ručně metlou). Nakonec přidáme sníh. Upečeme na 180°C asi 20 min, do teplého uděláme dírky (můžeme i do horkého, ale kolem se těsto trochu srazí) a nelijeme horký pudink. Necháme trochu vychladnout a zaschnout povrch. Poté potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicí. Necháme v lednici úplně vychladnout.

...

...

...

...

...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé