Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Francouzský citronový koláč

0.0
Francouzský citronový koláč

Potřebné ingredience

těsto: 100g másla * 2 žloutky * 30 g moučkového cukru * 200 g hladké mouky * kůra z jednoho citronu * 2 lžíce studené vody..................... citronová náplň: 50 g másla * sťáva ze dvou citronů * 130g cukru * 1 vanilkový cukr * 3 lžíce solamylu nebo kukuřičného škrobu (maizeny) * 3 žloutky .................. sněhová čepice: 5 bílků * 250 g cukru * 2 lžíce solamylu * špetka soli

Postup přípravy

Recept je trochu náročný na množství použitého nádobí a náčiní, jinak je úplně jednoduchý:-)
Zpracujeme těsto jako linecké a dáme na 15 minut do lednice. Předehřát troubu na 200 stupňů.
mezitím uvaříme náplň: roztopit v hrnci máslo, stáhnout z ohně a přidat ostatní ingredience a míchat, dokud nezačne houstnout. odstavit a nechat vychladnout (občas promíchat).
potom předpečeme korpus - do kulaté koláčové formy, kterou vymažeme máslem, dáme vyválené těsto se zvýšenými okraji. propíchat vidličkou a dát péct na 15 minut.
Ušlehat sníh - nejdřív jen bílky se solí na plný výkon asi dvě minuty, potom přidávat postupně cukr a cca po pěti minutách, až bude úplně tuhý (dělá špice), zašlehat solamyl.
na upečený korpus (ještě teplý) rozetřeme stěrkou náplň a na to sníh.
pečeme ještě 15 minut na 180 stupňů až čepice začne hnědnout.

podává se studený.

úplně stejný jsme si dávali v Monaku v cukrárně:-)

-

řez

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

a74 13. 3. 2021, 21:51
(Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie