(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
ZAPEČENÉ PLNĚNÉ BRAMBORY

Potřebné ingredience
větší vařené brambory, cca hrnek mletého masa(popřípadě sojového, apod), cibule, česnek,špek či slanina,sůl, koření dle chuti a nápadu, libeček nebo petrželka, sýr na strouhání(nebo tavený), smetana
Postup přípravy
Uvařené brambory ve slupce podélně rozkrojíme a vydlabeme(ne úplně na slupku, necháme tenčí bramborové stěny).To co jsme vydlabaly rozdělíme na větší a menší část.
Větší část utřeme(našleháme)jakoby do kaše a do hmoty přidáme dle chuti nastrouhaný sýr(nebo tavený), koření dle chuti a libeček nebo petrželku-důkladně smísíme.
Na pánvi osmahneme na špeku či slanině cibulku, přidámemleté maso, česnek a oblíbené koření(já dávám grilovací, koření do mletého, sůl, pepř, někdy sladkou papričku).Nakonec vmísíme oddělené menší množství vadlabaného "materiálu..Až bude vše spojené, natlačíme směs z pánve postupně do každé brambory a zarovnáne zároveň s bramborou.Na vrch uděláme z připravené "kaše"buď lžičkou, nebo tvořítkem kopečky, které posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme smetanou(já do ní ještě přimíchávám lžíci thajské omáčky.
Pečeme v troubě cca na 180st do zlatova(řiďte se barvou kaše)
Podáváme s kečupem, tatarkou, dressingem..prostě jak kdo chce
Větší část utřeme(našleháme)jakoby do kaše a do hmoty přidáme dle chuti nastrouhaný sýr(nebo tavený), koření dle chuti a libeček nebo petrželku-důkladně smísíme.
Na pánvi osmahneme na špeku či slanině cibulku, přidámemleté maso, česnek a oblíbené koření(já dávám grilovací, koření do mletého, sůl, pepř, někdy sladkou papričku).Nakonec vmísíme oddělené menší množství vadlabaného "materiálu..Až bude vše spojené, natlačíme směs z pánve postupně do každé brambory a zarovnáne zároveň s bramborou.Na vrch uděláme z připravené "kaše"buď lžičkou, nebo tvořítkem kopečky, které posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme smetanou(já do ní ještě přimíchávám lžíci thajské omáčky.
Pečeme v troubě cca na 180st do zlatova(řiďte se barvou kaše)
Podáváme s kečupem, tatarkou, dressingem..prostě jak kdo chce

NAKLADEME NA PEKÁČ

TAKTO VYPADÁ BRAMBORA PŘED PEČENÍM

ŘEZ UPEČENOU BRAMBOROU
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
magick
(upraveno)
6. 6. 2008, 8:58
Tak to na 100% zkusím,vypadá to nádherně a chutově určitě také,vzhledem k tomu,že držím dělenou stravu to naplním sojovou drtí a určitě si všichni pošmákneme,děkuji!!!

nahlásit

EvisM
(upraveno)
5. 6. 2008, 15:12
Dobrý den dnes jsem dělala Váš recept s bramborama.Je to mooooo dobrý
Určitě si ho zopakuju takovou mnamku i dcerce moc chutnal a o manželovi ani nemluvim.
Eva a Monička













nahlásit

kathab
(upraveno)
7. 6. 2008, 13:30
@EvisM
Moooc Vám děkuju za pochvalu, u nás se to také ujalo a výhoda je že dovnitř vlastně můžete "napěchovat" vše co vám chutná, nebo právě v lednici přebývá
Ani sousedé si nestěžují, když se zmíním že je dělám, stepují s talířkama přede dveřmi








nahlásit