Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Plněné brambory

0.0
Plněné brambory

Potřebné ingredience

• 450 g mletého hovězího masa
• 1 cibule, pokrájená nadrobno
• trocha worcestru na dochucení
• 300 ml hovězího vývaru z kostky
• 1 lžíce rajčatového pyré
• 4 velké brambory
• trocha mléka
• oříšek másla
• 50 g strouhaného sýra, nejlépe čedaru
• sůl a čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

Maso osmažte na cibulce dohněda. Zastříkněte worcestrem a ještě minutku poduste. Přilijte vývar a rajčatové pyré. Zakryjte, stáhněte plamen a zvolna duste ještě dvacet minut. Mezitím dejte brambory i se slupkou do mikrovlnky na 600 W. Za dvacet minut budou uvařené.

2. Vydlabejte brambory
Až trochu vychladnou, rozpulte je a lžičkou vydlabejte vnitřek tak, aby vznikla jakási miska. Vydlabanou část dejte do misky, osolte a opepřete. Přidejte mléko i máslo a všechno smíchejte; výsledkem by měla být hustší bramborová kaše.

3. Pusťte se do plnění
Troubu předehřejte na 200 °C, gril na maximum. Vydlabané brambory dejte do mělké zapékací mísy a plňte je připravenou masovou směsí. Pokud vám masová směs přebývá, chladlou ji uchovejte v lednici a použijte další den – třeba ke špagetám.

4. Zapečte je dozlatova
Celé dílo korunujte čepicí z bramborové kaše a pak vše ještě posypte nahrubo nastrouhaným čedarem. Zapékejte, aby se sýr rozpustil a zezlátl a masová směs se prohřála; trvá to asi patnáct až dvacet minut. Podávejte se zeleninovým salátem.

Pro vegetariány
Na másle poduste doměkka nakrájený pórek. Pak ho vmíchejte se 2 žloutky, trochou mléka a strouhaným sýrem do bramborové hmoty. Přidejte 2 ušlehané bílky, naplňte brambory a zapečte dozlatova.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie