Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Plněné lilky

0.0
Plněné lilky

Potřebné ingredience

3 střední lilky, olej, 500 g mletého masa, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 4 rajčata, petrželka,
rajský protlak, sůl, pepř, vegeta, mletý koriandr, mletý kmín a strouhaný sýr.

Postup přípravy

Lilky očistíme, odkrojíme špičky a podle fotky, kterou najdete v obrázkovém postupu, okrájíme.
Okrajování slouží jen pro ozdobu, není to nutnost. Poté lilky rozkrojíme na půlky. Na rozpáleném oleji po obouch stranách osmahnema a přebytečný olej necháme vsáknout do kuchyn´ských ubrousků. Mezitím
si nakrájíme cibuli, rajčata, nasekáme petrželku, oloupeme česnek.
Na rozpáleném oleji osmahneme mleté maso, které osolíme a okořeníme, přidáme nakrájenou cibuli a
prolysovaný česnek, podlijeme troškou vody a dusíme do změknutí. Poté přidáme rajčata, petrželku a
2 polévkové lžíce rajského protlaku. Ještě něco málo podusíme, dochutíme a odstavíme z plotny.
Lilky položíme na plech na pečící papír a naplníme je. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a vložíme
do trouby. Pečeme na 200 stupn´ů asi 20 minut.

Přísady : 3 střední lilky, olej, 500 g mletého masa, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 4 rajčata,
petrželka, rajský protlak, sůl, pepř, vegeta, mletý koriandr, mletý kmín a strouhaný sýr.

Lilkům odkrojíme špičku a po celém obvodu okrájíme tak, jak to vidíte zde na fotce.
Okrajování slouží pouze pro ozdobu, není to nutnost.

Lilky rozkrojíme na půlky.

Na rozpáleném oleji - oleje musí být hodně - lilky z obou stran osmahneme. Jsou hotový, když do nich píchnete vidličkou a cítíte, že jsou lilky úplně měkké. Následně necháme okapat přebytečný olej na kuchyn´ských ubrouscích.

Mezitím si nakrájíme cibuli a rajčata.

Petrželku si nasekáme.

Osmahlé lilky před naplněním.

Masová směs.

Naplněné lilky posypané strouhaným sýrem před vložením do trouby.

Určitě vyzkoušejte, je to opravdu výborné jídlo.

Dobrou chut´.

Tentokrát nejsou lilky posypané sýrem, ale ozdobené kolečkem rajčete, petrželkou a olivou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Egreska 12. 2. 2009, 9:34
VYZERA TO VYBORNE,BAKLAZAN MILUJEM...URčITE VYSKUSAM.. (L)
Helunda 11. 2. 2009, 22:02
Teda Jani vypadá to úchvatně..škoda že lilky tady moc nejsou k sehnání..možná že by se to dalo udělat i z cukety?? Tu pěstuju...tak to v létě zkusím... (Y) (Y) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie