Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 31 návštěvníků)

Kuřecí pomazánka výborna

0.0
Kuřecí pomazánka výborna

Potřebné ingredience

Nevíte co s kuřetem, když zbyde od oběda? z vepřového to jde taky nebo ze salámu....
Upečené kuře ( zbytky ), co už nikdo nechce, kyselé okurky, majolka, cibule, popřípadě dochutit

Postup přípravy

Kuřecí upečené kousky, rozebereme a kosti vyhodíme. Kousky masa nameleme spolu s cibulí, nebo jí můžeme nakrájet ( nebo úplně vynechat ) Do mletého masa zamícháme kyselé okurky, které jsme si nakrájeli ( nepíšu kolik, záleží podle množství). Dále přimícháme majonézu ( dávám od oka ) aby to bylo akorátní. Můžeme dokořenit, ale není moc potřeba. Do pomazánky můžeme namlet nebo nakrájet i kousek sýra, prostě čeho se potřebujeme zbavit.

Pomazánku podáváme namazanou na chleba nebo jsem dělala i tousty ( viz obrázkový postup ). Meze se nekladou :).

PS: včera jsme měli k večeři namazané na chleba a ještě troška pomazánky zbyla tak jsem udělala ještě pár toustíků aby se to nevyhodilo a určitě se to nepřejí. :))

hotové toustíky s kuřečí pomazánkou, pro ty co nemají rádi moc suché věci, doporučuju vršek potřít slabě tatarkou nebo kečupem, my to tak máme moc rádi a je to zase trošku změna

toustový chleba namazaný pomazánkou, stačí jen přiklopit a zapéct
měla jsem zbytek plátkového sýru, tak jsem do některých na vrch kousek přidala a dala zapéct

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bedla7 23. 9. 2019, 12:24
(Y) (Y) (Y) dobrý nápad
Leonteenka 16. 9. 2011, 17:36
Děkuji za inspiraci....zbavila jsem se všeho :-)... okurky nebyly,ale dala jsem celer,jablko, francouzskou hořčici....delikatesa fakt.... |:o)
Mila H. 27. 7. 2010, 15:00
Dobrý den, moc děkuji za super receptík (Y)dnes jsem vyzkoušela a pomazánka je opravdu výborná (zajic) (flower) |:o) (F)
vevercak78 10. 2. 2010, 10:37
(Y) (Y) (Y) (Y)
s-arka 31. 10. 2008, 6:36
Evi, včera jsem náhodou narazila na tento váš recept a doslova jste mi vytrhla trn z paty ;-) Odjíždíme dnes pryč a potřebovala jsem zužitkovat zbytky v lednici. Navíc jsem neměla nápad jakou vyrobím svačinku, ať je něco nového *-) Tak jsem podle vašeho receptu ze zbytku pečeného krůtího vyrobila perfektní pomazánku a dala jí do toustíků jako vy. Ještě jsem přidala trochu jarní cibulky,okurky,přidala cottage sýr a kečup a SUPER (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Můžeme vyrazit (witch) (L)
aweii 31. 10. 2008, 19:27
@s-arka Šárko, jsem ráda, že jste vyzkoušela a že jste na receptík narazila v pravou chvíli :). Tak ať vám na cestě chutná a šťasnou cestu. Mějte se krásně papík (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie