Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Náš první dort

0.0
Náš první dort

Potřebné ingredience

Na 2 rolády: 8vajec, 2x12dkg cukru kristal, 2x12,5dkg hladké mouky, trocha prášku do pečiva, červené potravinářské barvivo
Na Náplň:350g borůvek nebo jakéhokoliv ovoce, 1vanilkový cukr, 3lžíce cukru krupice, 200ml smetany ke šlehání, 50g želatinového ztužovače dr Oetker, 100ml vody, 1lž moučkového cukru
Na polevu:2 bílé čokolády, cukrářské barvivo žluté
Na ozdobu: cukrové srdíčka dekorační, svíčka, sukrové berušky

Postup přípravy

Milé ženy, moje Nikolka bude mít zítra rok, a tak jsem se pustila do dortu, tady máte receptík
Rolády: 4 vejce ušleháme s cukrem, přidáme hladkou mouku a pomalu vmícháváme, přidáme prášek do pečiva a barvivo a promícháme. Vylijeme na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě. Peče se hodně rychle. Po upečení srolujeme i s papírem a za chvilku zase rozbalíme a srolujeme. Zabalíme do utěrky a necháme chládnout. Poté potřeme marmeládou. 2 roládu děláme stejně jen ji potom nerolujeme ale necháme plát schládnout a vyřízneme z něj kolo požadované velikosti. Schováme do ledničky zabalené v potr. folii.
Náplň:Ovoce rozmačkáme s vanilkovým a kristal cukrem. Smetanu ušleháme s moučkovým cukrem, Ztužovač rozmícháme ve 100ml vlažné vody dle návodu. Smícháme šlehačku se stužovačem a přimícháme do připravené ovocné směsi.
Mísu si vyplníme po okrajích potravinářskou folíí, Srolovanou roládu nakrájíme na kolečka a naskládáme je do mísu po okrajích. Nalijem do mísi připravenou ovocnou směs, a přiklopíme vykrojeným korpusem. Zabalíme potravinářskou folií a necháme ztuhnout, Min. 4 hodinky.
Potom opatrně dort vyklopíme.
Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a přidáme potr. barvivo, kterou celý dortík potřeme.
Zdobíme dle vlastní fantazie.
Dortík je opravdu velice jednoduchý protože jsem ho zvládla já,(amatérka) a milé ženy celý dortík jsem si taky sama vymyslela. Přeji hodně zdaru a těším se na vaše komentáře

takhle dortík vypadá po stuhnutí v ledničce

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Willow M 22. 5. 2008, 13:15
Krásný (clamp) (clamp) (clamp)
Zrušený účet 22. 5. 2008, 13:13
Jarmilo moc se Vám povedl a můžu potvrdit, že želatinový ztužovač na prosto skvělý vynález. (Y) (Y) (Y)
jitkaad 22. 5. 2008, 12:58
Nooooooooo krásááááá, to bude radosti (dance), povedl se vám.A bez polevy je taky parádní (Y) hold dobře odvedená práce od srdíčka (L)
monule 22. 5. 2008, 12:41
Týýýýýýý,jóó :-o jste borka a né amatérka!!!!!!Mně se líbí i bez polevy!!!!! (Y) (Y) (Y)
Robo 22. 5. 2008, 12:49
@monule měě taky (Y) (Y) je šnečkoidní ;-)
Init 22. 5. 2008, 12:19
To je originální nápad, moc pěkné (Y) (Y) (Y)
Navis 22. 5. 2008, 11:02
krásný (^) (^) (^).Nevím jestli bych si na to troufla *-)Mám špatné zkušenosti ze ztužovačem šlehačky.Jednou jsem to chtěla zkusit a dopadlo to špatně. :-$Ale Vám se krásně povédl!! (Y) :-) (clamp)
Jarisek1 22. 5. 2008, 12:21
@Navis Já jsem to dělala poprvé a musím říct, že ten želatinový ztužovač dr Oetker byl fakt výborný, zkuste třeba to sním půjde (Y) (hello)
Navis 22. 5. 2008, 15:51
@Jarisek1 Budu to muset vyzkoušet :-)Snát nic nepokazím.A aj kdyby tak se to zbaští i tak :-p
žingi 22. 5. 2008, 9:59
Jé,ty samé srdíčka jsem minulý týden dávala tchánovi na dort (F)
m@rťánek 22. 5. 2008, 9:56
Je super (Y)moc chválím |:o)Já bych se bála, že se mi rozpadne ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie