Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

tiramisu

0.0
tiramisu

Potřebné ingredience

Piškot na 1 vajíčko: 5 dkg ml. cukru, 4 dkg hl. mouky, 1 lžíce vřelé vody, 1 lžičku prášku do pečiva. Velký balíček kulatých dětských piškotů , uvařená hořká káva. Náplň: 2 pomazánkové másla, 2 čerstvé smetany, 4 lžíce cukru.

Postup přípravy

na plech potřebujeme piškot z 5-6 vajec. V míse šleháme celá vajíčka s cukrem do husté pěny, potom přidáme vřelou vodu a nakonec opatrně všleháme nebo vmícháme mouku s práškem do peč.Dáme péct na vymazaným a vysypaným plechu, nebo vyloženým peč.papírem. Na upečený piškot rozetřeme polovinu náplně, poklademe piškotama namočenýma v hořké silné kávě a rozetřeme zbytek náplně. povrch posypeme hořkým kakaem a necháme ztuhnout.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

PETRA V 28. 6. 2008, 12:55
dobry den , chci se jen zeptat.Pisete ze na plech je potreba piskot z 5-6vajet .Too znamena ze date 5ktat vice vsech ingredienci.DEkuji Petra
pajahoda 1. 7. 2008, 20:25
@PETRA V ano, pochopila jste to dobře, tento piškot je výborný a vždycky se povede. Dá se do něho zamíchat kakao, nebo ořechy. Používám ho i na dorty, to pak dávám do dortové formy piškot ze 4 vajec. Nebo je dobrá z něho i roláda, plněná jakýmkoliv krémem. Na roládu dávám na plech taky jen ze 4 vajec aby nebyla tak vysoká a dala se dobře zamotat. Určitě vyzkoušejte , je to moc dobré . Akorát jsem zapoměla napsat, že se mají šlehat vajíčka s cukrem aspoň 10-15min. aby to těsto bylo opravdu hodně husté... (zajic)
grincova 26. 6. 2008, 7:13
nááááááááááááááádhera |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)
OLUŠ 26. 6. 2008, 7:10
(Y) (Y)moc povedené, hned bych si dala (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie