Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

TIRAMISA

0.0
TIRAMISA

Potřebné ingredience

piškotové těsto na plech 30x40cm: -6 středně velkých vajec -14 zarovn. lžic krystalového cukru -18 zarovn. lžic polohrubé mouky -1/4 lžičky soli -máslo a hr.mouku na plech -2 lžíce moučkového cukru na posyp. -1 lžíce kryst. cukru na posyp. krém: -2 kelímky mascarpone ( 0,5 kg ) (to je sýr a mají ho v Tescu, ale určitě i jinde) -2 šlehačky (0,5 l) -20 dkg cukru krystal silnou kávu na namočení piškotu: -6 lžic kávy ( kterou scedíme) -250 ml vody -místo amareta jsem dala rumové aroma podle chut

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem a solí, přimícháme mouku a tuhý sníh ( z tohoto těsta můžete dělat piškoty, jsou velmi podobné jako Italské savoiardi). Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Smícháme si 2 lžíce moučk.cukru a 1 lžíci kryst.cukru a posypeme tím neupečené těsto.Počkáme až se cukr vsákne a dáme do předehřáté trouby péct na 160 st. cca 12 minut.
Necháme vychladnout.
Z těsta si vykrojíme kolo a dáme do dortové formy, kterou po straně vyložíme alobalem. Těsto pokropíme kávou s rumem (cca 100 ml na jednu placku) a nandáme půlku krému.
Krém i uděláme tak, že v mascarpone rozmícháme cukr krystal a přidáme dvě ušlehané smetany. Krém mě docela vylekal, protože není hustý. Na krém dáme další vrstvu pišk. těsta. (Nevyjde nám kolo vcelku a tak si piškot nařežte podle potřeby). Opět polijeme kávou s rumem (100 ml) a nalijeme zbytek krému.
Posypeme kakaem a dáme do lednice na celý den ztuhnout.
Tenhle dortík s pravým mascarpone vyjde na cca 160 Kč.
Je to vynikající, ale příště bych nedělala tiramisu do kulaté formy.
Tiramisu se má podávat namražené, ALE NE ZMRZLÉ a tím pádem krém, který není úplně tuhý půjde krásně krájet. Než jsem se to dozvěděla, tak jsem si myslela, že jsem to zkazila a krém měl být tužší.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 15. 4. 2010, 16:55
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie