(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Karfiolové ( květákové) kolieska
Potřebné ingredience
1 karfiol, 2-3 vajíčka, 7 lyžíc pšeničných klíčkov, 10 lyžíc krupice, soľ, olej
Postup přípravy
ak sa vám nechce variť a obaľovať karfiol, tak tu je jedna lenivšia verzia...rovnako chutná...ďalej v obrázkovom postupe...
potrebujeme...
Surový karfiol ostúhame na jemno. Pridáme žĺtka a soľ.
Pridáme, krupicu a klíčky.
Bielka vyšľaháme s troškou soli na tuhý sneh
Sneh vmiešame do zmesi. Necháme chvíľu postáť. medzitým si napríklad uvaríme zemiaky....
Panvičku ,alebo dolkár zohrejeme a na dáme naň trochu oleja. Zo zmesi robíme malé placky a vypražíme. Ak by sa rozpadávali pridáme lyžicu-dve hladkej múky.
Upražíme do zlata. podávame so zemiakmi, ale výborné sú na spôsob hamburgeru v žemli so zeleninkou...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé