Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

Naprosto famózní bramborové vdolečky

0.0
Naprosto famózní bramborové vdolečky

Potřebné ingredience

350 g hrubé mouky, 150g vařených brambor (2 střední brambory),1 vejce,1 žloutek, 150 ml vlažného mléka, 20g droždí, lžička cukru.

Postup přípravy

Recept není můj, ale opět inspirace z časopisu. Vdolečky jsou naprosto úžasné, nasladko, naslano a já je mám nejraději jen tak, ještě teplé :-)

Droždí nadrobíme do části vlažného mléka, pocukrujeme a do tepla dáme vzejít kvásek. Brambory uvařené ve slupce najemno nastrouháme, přidáme mouku, zbytek vlažného mléka, vejce,žloutek, sůl a vzešlý kvásek. Vypracujeme těsto a dáme zase kynout. Těsto je tužší, takže nevyběhne tak vysoko, jako klasické kynuté. Pak se vyválí silnější placka - pozor, je třeba hodně podsypávat hladkou moukou a i si sypat pod váleček, jinak těsto pekelně lepí. Skleničkou vykrajujeme kolečka a smažíme na vysoké vrstvě oleje nebo ve friťáku. Necháme odsát přebytečný tuk na ubrousku.
Naslano jsou výborné s kečupem, sýrem, určitě by na ně šlo dát i nějakou pomazánku...nasladko marmeláda, nutela,povidla..jak kdo má rád. A fantastické jsou jen tak, samotné :-)

tady s kečupem a nastrouhaným sýrem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bedla7 26. 10. 2012, 7:42
Vypadají lákavě (Y) (Y) (Y)
jeremy 15. 10. 2012, 8:41
(clamp) (clamp) (clamp) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie