Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Vykrajované perníčky

0.0
Vykrajované perníčky

Potřebné ingredience

20dkg Jizerky, 20dkg směsi na bezl. pečivo, 14 dkg moučkového cukru, 5dkg změklého másla, 2 vejce, 2 lžíce medu (nejlépe lesního - je tmavý a perníčkům dá správnou barvu),1 lžička jedlé sody, 1 lžička míchaného mletého koření (anýz, hřebíček, nové koření)

Postup přípravy

Mouku smícháme nejprve na sucho, přidáme cukr, vejce, med, změklé máslo a nakonec koření a jedlou sodu. Zpracujeme rukama tuhé těsto.
Na pomoučněném vále vyválíme plát silný asi 3/4 cm (síla těsta je závislá na velikosti vykrjovaného tvaru - čím větší tvar, tím silnější by mělo být těsto a naopak). Vykrojené tvary dáme na plech nejlépe s pečícím papírem asi 2cm od sebe. Při přenášení si můžeme pomoci nožem, protože perníkové bezl. těsto je křehké a snadno praská. V dobře vyhřáté troubě upečeme (stačí chvilka - dle velikosti tvarů - např. tvarům o velikosti cca 7x 10 cm medvídci, mašinky aj., stačí v průměru 10 minut).
Upečené vyndáme z trouby a ihned potřeme rozšlehaným vejcem, které utvoří na povrchu perníčků lesklý povrch. Opatrně sundáme nožem a můžeme použít plech znovu. Perníčky z plechu odkládáme na vzdušný povrch (např. rozprostřenou utěrku), aby se vydýchaly. Hotové perníčky (bezlepkové jsou na povrchu po upečení mírně popraskané - nelekněte se) zdobíme bílkovou polevou podle fantazie příp. chceme -li je ještě více zpestřit, můžeme některé perníčky před zdobením polít tmavou čokoládovou polevou a zdobit bílou bílkovou polevou až na čokoládu.
Doba k rozležení v chladné místnosti asi 14 dní.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie