(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Bezlepkové pletýnky
Potřebné ingredience
1/2 kg mouky Schar B ,400ml mléka, 3 dkg droždí,1 lžička cukru,1 lžička soli,4 lžíce oleje
Postup přípravy
Všechny surovina dáme do pekárna zapneme trogram těsto .Vypracované těsto,které se nalepí vyndáme na vál a tvoříme pletýnky,rohlíky nebo bulky.Můžeme posypat kmímem,mákem sezamem atd.Necháme kynout 45-60 minut a pečeme při 170 stupních asi 30 min.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
popoluska340
(upraveno)
6. 4. 2014, 22:18
receptik je fakt mnamkovyja somcesto dala do formy,a mala somz toho taky chlebik,naporcovala do mrazaku,a po zohriati v mokre,je ako cerstvo upeceny
maroušek
(upraveno)
10. 4. 2014, 11:45
@popoluska340
Jsem ráda,že chutná
milena29
(upraveno)
4. 4. 2014, 9:56
syn je na bzl diete necelý rok a aj ja stale skusam nove recepty na pecivo,lebo stále to nie je ono.. chcem sa opýtat,ked robite rohlíky,tak cesto vyvalkate na plat a stočíte? alebo len formujete mokrými rukami?pletenky zapletate,to je mi jasne..dakujem
maroušek
(upraveno)
4. 4. 2014, 11:34
@milena29
Jen formuji rukama těsto roztáhnu do tvaru trojúhelníku a smotám
popoluska340
(upraveno)
3. 4. 2014, 12:29
Dneska si idem kupit formu,a vecer vyskusam tento receptik,uz som vyskusala si 58 receptov,a stale to neni ono,co by mi chutilo ako lepkove,ale uz po roku si zvykam.
maroušek
(upraveno)
3. 4. 2014, 13:44
@popoluska340
čerstvé jsou krásně nadýchané druhý den už jsou tužší ale pořád se dají ještě jíst
Steflice
(upraveno)
21. 3. 2014, 23:08
Jsou vynikající dětem moc chutnají dělám to i jako veku ( do kulaté formy na biskupský chlebíček) nebo bagety a rohlíky,je to nejlepší těsto!!!
maroušek
(upraveno)
3. 4. 2014, 8:25
@Steflice
Děkuji u nás mají taky veliký úspěch a tu veku vyzkouším