Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Čína

0.0
Čína

Potřebné ingredience

500 g kuřecích stehenních řízků /z těch je to nejlepší, ale dá se použít i jiné../,
100 g žampionů na plátky,
hrst nakrájeného pórku,
2 lžíce kečupu,
3 lžíce sojové omáčky,
2 lžíce meruňkové marmelády,
1 lžíce koření patera vůní (lze koupit v krámku s kořením na váhu, ale už se prodává i v sáčku v obchodě),
škrob na zahuštění

Postup přípravy

Na oleji orestujeme maso spolu s žampiony, přidáme sojovku, kečup, koření a marmeládu, dolejeme troškou vody. Podusíme do měkka (podle potřeby dolévám vodu). Dle chuti přisolíme /my už nesolíme/ a zahustíme škrobem (do trochy vychladlé šťávy rozmíchám škrob a naleju zpět). Nakonec přidáme pórek a necháme jen chvilinku povřít.

Příloha: nejlépe pečené brambory, ale chutná dobře i s bramborovou kaší, hranolkama či rýží!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie