(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Rybízový koláč - dobrá rychlovka
Potřebné ingredience
1 a 1/4 hrnku polohrubé mouky,
1 a 1/2 hrnku cukr krupice,
5 lžic mléka,
3 lžíce horké vody,
2 lžíce tuku,
2 lžičky prdopeče,
3 vejce,
vanilkový cukr,
špetka soli, rybíz, rybízovou marmeládu, tuk na vymazání plechu
Postup přípravy
Žloutky utřeme se třemi lžícemi horké vody do pěny, přidáme hrnek krupicového cukru , vanilkového cukru, vlažné mléko, tuk a polohrubou mouku smíchanou s prdopečem. Těsto rozetřeme na vymazaný plech a 15 minut pečeme. Předpečenou buchtu pomažeme rybízovou marmeládou a dáme směs s rybízem. Dopékáme cca 10 - 15 minut.
Směs s rybízem: Vyšleháme bílek, postupně přidáme špetku soli, zbylý cukr. Nakonec jemně vmícháme rybíz. Celé pak vložíme na přepečenou buchtu.
Směs s rybízem: Vyšleháme bílek, postupně přidáme špetku soli, zbylý cukr. Nakonec jemně vmícháme rybíz. Celé pak vložíme na přepečenou buchtu.
Utřeme žloutky s horkou vodou do pěny, přidáme hrnek cukru, vanilkový cukr, vlažné mléko, rozpuštěný tuk a polohrubou mouku s práškem do pečiva.
Rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech
Ušleháme sníh se špetkou soli, zbylým cukrem a rybízem
Předpečenou buchtu namažeme rybízovou marmeládou a jemně rozetřeme směs s rybízem
A dopékáme cca 10-15 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
evka191
(upraveno)
7. 8. 2009, 22:54
Jednoduchá a výborná , pouze jsem pozměnila marmeládu. Díky za recept.
veri
(upraveno)
16. 9. 2009, 18:27
@evka191
Děkuji Evi