Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Rybízový koláč - dobrá rychlovka

0.0
Rybízový koláč - dobrá  rychlovka

Potřebné ingredience

1 a 1/4 hrnku polohrubé mouky,
1 a 1/2 hrnku cukr krupice,
5 lžic mléka,
3 lžíce horké vody,
2 lžíce tuku,
2 lžičky prdopeče,
3 vejce,
vanilkový cukr,
špetka soli, rybíz, rybízovou marmeládu, tuk na vymazání plechu

Postup přípravy

Žloutky utřeme se třemi lžícemi horké vody do pěny, přidáme hrnek krupicového cukru , vanilkového cukru, vlažné mléko, tuk a polohrubou mouku smíchanou s prdopečem. Těsto rozetřeme na vymazaný plech a 15 minut pečeme. Předpečenou buchtu pomažeme rybízovou marmeládou a dáme směs s rybízem. Dopékáme cca 10 - 15 minut.

Směs s rybízem: Vyšleháme bílek, postupně přidáme špetku soli, zbylý cukr. Nakonec jemně vmícháme rybíz. Celé pak vložíme na přepečenou buchtu.

Utřeme žloutky s horkou vodou do pěny, přidáme hrnek cukru, vanilkový cukr, vlažné mléko, rozpuštěný tuk a polohrubou mouku s práškem do pečiva.

Rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech

Ušleháme sníh se špetkou soli, zbylým cukrem a rybízem

Předpečenou buchtu namažeme rybízovou marmeládou a jemně rozetřeme směs s rybízem

A dopékáme cca 10-15 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

evka191 7. 8. 2009, 22:54
Jednoduchá a výborná (Y) (Y) (Y), pouze jsem pozměnila marmeládu. Díky za recept.
veri 16. 9. 2009, 18:27
@evka191 Děkuji Evi (C) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie