(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Tyčinky z listového těsta
Potřebné ingredience
1 listové těsto | 1 vejce | 1 špetka soli | 2 špetky mletého kmínu (na celé těsto) | 2 špetky grilovacího koření (na celé těsto) | 2 špetky mleté papriky
Postup přípravy
Listové těsto rozkrojíme na tři díly.
Vyválíme tenkou placku, kterou umístíme na plech (nevymazaný).
Plát potřeme rozšlehaným vejcem. Rádýlkem nakrájím tenounké tyčinky.
Těsto posypeme solí, kmínem, mletou paprikou a grilovacím kořením.
Pečeme v předem roztopené troubě 5-10 minut do doby, než tyčinky začnou zlátnout.
Náš tip:Těsto lze posypat v kombinaci solí, mletým sušeným česnekem a trochou sýru, nebo kořením na pizzu a solí, solí a kari kořením, solí a pálivou paprikou. Obměny záleží na chuti.
Vyválíme tenkou placku, kterou umístíme na plech (nevymazaný).
Plát potřeme rozšlehaným vejcem. Rádýlkem nakrájím tenounké tyčinky.
Těsto posypeme solí, kmínem, mletou paprikou a grilovacím kořením.
Pečeme v předem roztopené troubě 5-10 minut do doby, než tyčinky začnou zlátnout.
Náš tip:Těsto lze posypat v kombinaci solí, mletým sušeným česnekem a trochou sýru, nebo kořením na pizzu a solí, solí a kari kořením, solí a pálivou paprikou. Obměny záleží na chuti.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

alík
(upraveno)
16. 3. 2006, 12:16
tohle je fakt bomba, děláme to už dlouho, dá se do toho taky přimýchat potravinářská barva a vypadá to úžasně, je pravda, že hostům většinou chvilku trvá než se pustí do tmavo fialových nebo tak, ale na chuti to neva. Alice
nahlásit

Hrosici
(upraveno)
16. 3. 2006, 19:14
@alík
Já taky dělala štrůdl na modro, ale byl spíš zelený. Vábně to nevypadalo, ale výborný.

nahlásit