(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Švédská buchta-drobenková

Potřebné ingredience
1/2 l polohrubé mouky, 1/2 l cukru, 1/4 kg tuku na pečení , 1 vanilkový cukr, 1 prdopeč
nádivka:3 tvarohy ve vaničce, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce škrobu, 3 lžíce másla, 1 lžička skořice, 50 g kokosu, 1 lžíce rumu, 1 vanilkový pudink, trochu muškátového oříšku, 1 šlehačku, 4 žloutky a z bílků sníh
Postup přípravy
Z přísad vytvoříme drobenku a polovinou vysypeme vymaštěný a moukou vysypaný plech. Potřeme tvarohovou nádivkou a posypeme druhou polovinou drobenky.Na tu položíme ještě plátky másla posypeme ovecnými vločkami a kokosem.Pečeme při 200 stupních.
Místo tvarohu můžeme použít i 3/4 kg postrouháných jablek, které ochutíme kokosem, strouhankou, skořicí a 1 vanilkovým cukrem.
Místo tvarohu můžeme použít i 3/4 kg postrouháných jablek, které ochutíme kokosem, strouhankou, skořicí a 1 vanilkovým cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé