Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 55 návštěvníků)

SUPR RYCHLÉ A MOC DOBRÉ VANILKOVÉ ROHLÍČKY.......NELÁMOU SE VŮBEC !!!!!!!!!

0.0
SUPR RYCHLÉ A MOC DOBRÉ VANILKOVÉ ROHLÍČKY.......NELÁMOU SE VŮBEC !!!!!!!!!

Potřebné ingredience

200 g hery (másla), 1 žloutek, citronová kůra, 40 g moučkového cukru, 100 g spařených oloupaných mandlí (udrtím na mixéru, robotu), 280 g hladké mouky, moučkový cukr s vanilkou na obalování

Postup přípravy

TĚSTO SI UDĚLÁM VELICE RYCHLE, ROZPUSTÍM HERU TAK TROCHU ABY BYLA MĚKKÁ V MIKROVLNCE, PŘIDÁM CUKR, CITR. KŮRU, NEBO CITRONOVOU TRESŤ, ŽLOUTEK, ZAMÍCHÁM SPOLU S ROZDRCENÝMI MANDLEMIA NAKONEC VMÍCHÁM MOUKU, PORÁDNĚ PROMÍCHÁM BUĎ VAŘEČKOU NEBO ELEKTRICKÝMI METLAMI, TĚSTO JE KRÁSNĚ HLADKÉ A DOBŘE SE S NÍM PRACUJE, UDĚLÁM VÁLEČEK A ZABALÍM DO POTRAVINÁŘSKÉ FOLIE A DÁM DO LEDNICE PROLEŽET, NĚKDY UDĚLÁM TĚSTO RÁNO A VEČER UPEČU, NĚKDY NECHÁM DO DRUHÉHO DNE...KDYŽ JDU ROHLÍČKY PÉCT, TĚSTO SI CHVILKU PŘED PEČENÍM VYNDÁM, ABY POMĚKLO, ALE NEMUSÍ, PROTOŽE V RUCE SI VŽDY KUS PĚKNĚ PROPRACUJI, A UVÁLÍM DLOUHÝ VÁLEČEK, Z KTERÉHO KRÁJÍM ROHLÍČKY JAK JE CHCI VELKÉ A TVARUJI, SKLÁDÁM NA PEČÍCÍ PAPÍR, TĚSTO VŮBEC NEMUSÍM PŘI VÁLENÍ PODSYPÁVAT MOUKOU VŮBEC SE NETRHÁ JE SUPR A UPEČENO JE Z TÉHO DÁVKY ZA HODINU PŘESNĚ...PEČU JE TAK MEZI 150 A 180 STUPNI ASI TAK 5-7 MIN JE TO INDIVIDUÁLNÍ JAKMILE JSOU ZE SPODU TROŠKU ZHNĚDLÉ, TAK JE VYNDÁM A JEŠTĚ HORKÉ OBALUJI V MOUČKOVÉM CUKRU S VANILKOU, Z TÉHO DÁVKY JE ZA HODINU HOTOVO UPEČENO , ZKUSTE JSOU VYNIKAJÍCÍ LEPŠÍ NEŽ OŘECHOVÉ, KTERÉ SE RÁDI TRHAJÍ TAKÉ JSEM TADY DĚLALA PODLE RECEPTU Z MMB, ALE NAKONEC JSEM SE VRÁTILA KE SVÝM, PROTOŽE TY VŽDY VŠEM CHUTNALI..............DOBROU CHUŤ A KRÁSNÝ ADVENTNÍ ČAS....:-)

TAKTO VYPADÁ TĚSTO KDYŽ JE HOTOVÉ, PROLEŽELÉ A PŘIPRAVENÉ NA PŘIPRAVU ROHLÍČKŮ

TOTO JSOU PŘIPRAVENÉ ROHLÍČKY NA PEČENÍ

A TAKTO VYPADJÍ HOTOVÉ VOŇAVÉ ROHLÍČKY, SICE NEJSOU MOC KRÁSNĚ OBALENÉ, PROTOŽE MI JE OBALOVAT MŮJ SYN A ALE I TAK SE MU POVEDLO A JSOU MOC A MOC DOBRÉ, MIZELY S TÁCU, TAK JSEM JE HNED MUSELA SCHOVAT DO KRABICE A UŽ JSOU NA BALKONĚ.....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lenka B. 17. 12. 2008, 18:08
Tak mě se bohužel těsto trhá :-| :'( Dala jsem tam už koupené madle mleté, myslíte, že by to mohlo být tím? Teď co s tím...naplnit do formiček? Tuk to nejspíš nespraví. A to mám zaděláno na dvě várky 8o| 8o|
DAPED 17. 12. 2008, 19:46
@Lenka B. a udělala jste přesně podle receptu...jinak to nechápu já si mandle drtím na drtiči v mixéru úplně na prášek.....a nikdy se mě opravdu nedrolily...zpracujte ho ještě rukou pořádně...jinak netuším... *-) *-) *-) *-)
Lenka B. 17. 12. 2008, 22:33
@DAPED Jinak jsem to udělala přesně, taky to nechápu.....i rukou pořádně jsem zkoušela zpracovat a nic!!!! Ale ty mandle v sáčku byly namleté i se slupkou, takže jestli ta nedělá neplechu :-@ :-@
DAPED 18. 12. 2008, 8:59
@Lenka B. aha no tak možná to bude kámen úrazu, protože já si kupuji bud loupané a nadrtím na jemno a nebo si je spařím a oloupu a pak nadrtím, ta slupka to mohla dělat a jestli to bylo hrubé ty mandel, jinak opravdu když se podíváte na fotky tak ty rohlíčky jsou krásně hladké vůbec se nedrolily...tak třeba příště se vám podaří...moc mě to mrzí...ale i tak přeji hezké vánoce.... :-$ :-$ :-$ :-$
KOFI 14. 12. 2008, 9:15
Dobrý den, Dášo, tak rohlíčky už mám napečené a musím říct, že jsou výýýýbornéééé (Y) (Y) (Y) Vůbec se mi neroztekly a chuťově fakt moc dobré (Y) Takže děkuji za recept a jiné už péct nebudu! :-)
DAPED 15. 12. 2008, 8:51
@KOFI MOC MĚ TO TĚŠÍ, TAKÉ JINÉ UŽ NEPEČU PÁR LET...CHUTNAJÍ VŠEM KDO U NÁS OCHUTNÁ VÁNOČNÍ CUKROVÍ TAK SE PTÁ NA RECEPT NA ROHLÍČKY...HEZKÉ VÁNOCE... (stromecek) (stromecek) (stromecek) (stromecek)
mamkahanka 12. 12. 2008, 18:49
Přidávám se a chválím |:o) |:o) |:o) Jsou opravdu výborné - pekla jsem dnes dopoledne, bylo to celkem rychle hotové, s těstem se hezky pracovalo (Y) Jen nevím, jestli u nás vydrží až do Vánoc ;-) všem totiž mooooooc chutnají :-p :-p :-p Krásné Vánoce (andel)
DAPED 12. 12. 2008, 20:18
@mamkahanka DĚKUJI ZA POCHVALU, KTERÁ MOC TĚŠÍ, PROTO JÁ DĚLÁM Z DVOJITÉ DÁVKY, A NEBO PEČLIVĚ USCHOVÁM ABY JE NIKDO NENAŠEL...JINAK MIZÍ KALUPEM...NEJLEPŠÍ TĚSTO PRACUJE SE S NÍM OPRAVDU SUPR A ROHLÍČKY JSOU FAKT ZA HODINU HOTOVÝ....PŘEJI TAKÉ KRÁSNÝ ADVENTNÍ ČAS A HODNĚ DÁRKŮ POD STROMEČKEM... (banky) (banky) (banky) (darecek) (darecek) (darecek)
Leilla 10. 12. 2008, 9:07
Vyzkoušeno a jsou super. S těstem se krásně pracovalo a bylo za chvilku hotovo. A to jsem rohlíčky moc nemusela, kvůli vlašákům, které se tam většinou dávají. Ale s mandlemi jsou mooooooc dobré (Y) (Y) (Y) |:o) Doporučuji všem. (clamp) Krásné Vánoce (kolednici) (stromecek) (banky) (andel)
DAPED 10. 12. 2008, 12:02
@Leilla JSEM RÁDA, ŽE SE VÁM ZADAŘILO A ŽE VÁM ROHLÍČKY CHUTNAJÍ, TŘEBA BUDETE PŘÍŠTÍ ROK DĚLAT ZNOVU A ZAČNETE I BAŠTIT VY, MĚ TAKÉ CHUTNAJÍ JEN TYHLE S OŘECHAMI NEMUSÍM...ALE DĚLALA JSEM JE TADY PODLE RECEPTU..ALE RODINA JE TAKY SNÍ, ALE TY S MANDLEMI BUDOU PRYČ PRVNÍ...KRÁSNÉ VÁNOCE I VÁM.... (banky) (banky) (banky) (banky) (banky)
raduza1 9. 12. 2008, 19:59
Tak jsem právě zadělala těsto a dala do lednice do druhého dne odležet. Tak uvidíme, ale zdá se mi trošku matlavé, tak snad s ním půjde zítra pracovat......... *-) uvidím, kdyžtak přidám trošku mouky. Určitě dám vědět, jak to dopadlo. :-$
Leilla 10. 12. 2008, 9:09
@raduza1 Mě se nejdříve taky lepilo, ale po vyndání z ledničky se s těstem pěkně pracovalo a opravdu jsem nemusela ani podsypávat moukou. :-)
raduza1 10. 12. 2008, 21:08
@Leilla TAk už mám upečeno, po vyndání z lednice se těsto šíleně drobilo, tak jsem ho znovu celý prohnětla, po zahřátí to bylo lepší, ale stejně se mi dost drobilo. Rohlíčky jsem nějak uválela a jsou výýýborné, jen práce s tím těstem teda nebyla ideální *-) *-) Jo ještě další tip, půlku rohlíčku jsem obalila ve skořicovém cukru a vypadá to moc hezky. (clamp)
DAPED 11. 12. 2008, 10:31
@raduza1 TAK TO NETUŠÍM PROČ SE VÁM DOBILO, PROTOŽE JÁ HO MÁM VŽDY KRÁSNĚ VLÁČNĚ, KDYŽ SE PODÍVÁTE NA FOTO ROHLÍČKŮ TAK JSOU ÚPLNĚ HLADKÉ, TĚSTO SI VYNDAVÁM DŘÍVE ABY SE ZAHŘÁLO A PAK KUS PROPACUJU V RUCE HODNĚ ONO SE KRÁSNĚ PROHŘEJE A PAK UVÁLÍM VELIKÝ VÁLEČEK A JEN KRÁJÍM ROHLÍČKY A TVARUJI, A DALA JSEM PŘESNĚ INGREDIENCE JAKO V RECEPTU.....JÁ TEDA MÍSTO MÁSLA DALA HERU SI MYSLÍM TENTOKRÁT, ALE TO BY NEMĚL BÝT ROZDÍL....HLAVNÍ VĚC JE ŽE VÁM CHUTNAJÍ... A TO OBALENÍ ZKUSÍM PŘÍŠTÍ ROK TADY...DÍKY ZA TIP...KRÁSNÉ VÁNOCE... (banky) (banky) (banky) (banky)
MonaM 9. 12. 2008, 15:59
Dášo, právě jsem obalila vaše rohlíčky a měla jste pravdu - zlomil se mi jen 1 a to ještě mojí vinou. Jsou výborné (Y) a měla jsem je rychle hotové. Díky za recept, všem doporučuji!!! Hezké vánoce Monika (stromecek)
DAPED 9. 12. 2008, 18:01
@MonaM TAK TO JSEM MOC A MOC RADA, ŽE ZATÍM TADY NENÍ MOC NEGATIVNÍCH PŘÍSPĚVKŮ...PROTOŽE TO BY MĚ MOC MRZELO, KDYŽ JSOU OPRAVDU SUPER...HEZKÉ VÁNOCE I VÁM... |:o) |:o) |:o) (banky) (banky) (banky)
Manki 8. 12. 2008, 18:10
(Y) vyzkoušeno, schváleno, souhlasím,jsou výborné, mámnový recept do sbírky (L) (novy rok)
DAPED 8. 12. 2008, 18:19
@Manki TAK TO JSEM MOC A MOC RÁDA, ŽE TADY PĚKNĚ POTVRDÍTE ŽE JSOU OPRADU SUPR...HEZKÝ ADVENT... (L) (L) (L) (L)
žingi 5. 12. 2008, 20:24
(Y)taky peču i ořechové a zvlášť mandlové a ty nám taky chutnají víc.Jen se mi nechcou šulat ručně,tak děláme s holkama přes mlýnek a taky se nelámou (F) (F) (F) |:o) (hello)
DAPED 6. 12. 2008, 9:34
@žingi já bych je také dělala přes mlýnek, ale bohužel nemám nástavec na ty rohlíčky... :-$ :-$ :-$, ale s tím těstem se tak dobře pracuje a rychle, že váleček je vyválený dlouhý hned a pak jen nakrájím na kousky stočím do rohlíčku a hotovo...možná si ten nástavec koupím příští rok, toto těsto se do toho hodí, protože je takové vláčné.... |:o) |:o) |:o) |:o)
ČURBESKA 5. 12. 2008, 18:26
Je mi to moc líto ,ale rohlíčky jsem dělala podle vás a mám je hodně polamané.Jinak jsou moc dobré. (child12)
DAPED 5. 12. 2008, 20:16
@ČURBESKA tak to vůbec netuším, vůbec se mi nikdy nepolámaly a dávala jste je z plechu až chvilenku po upečení nesmějí se úplně okamžitě dávat dolů jsou křehké ale po chvili v pohodě se obalují, a jak jemné jste měla mandle...jinak netuším.... (F) (F) (F) (F) *-) *-) *-) *-)
majaska 5. 12. 2008, 12:45
Dobrý den Dášo,tak jsem dnes pekla podle vás.Jen jsem dala půl ořechů a půl mandlí.Rohlíčky jsou (Y) (Y) (Y) a vám (L) (L) (L)za recept.Přeji krásné (stromecek) (andel)Marie
DAPED 5. 12. 2008, 20:18
@majaska to jsem moc a moc ráda, já dávám právě jen mandle, ale pak dělám ještě ořechové jenom, ale tyhle jsou u nás na prvním místě...tedy u všech kdo je u nás ochutnali----také hezké vánoce.... (L) (L) (L) (L) (L)
niccollet (upraveno) 2. 12. 2008, 11:49
Dašo,mohu místo mandlí dát ořechy??? Tak jsem znehodnotila váš recept a nakonec tam ty ořechy dala!!!! Výsledek určitě oznámím :) :)děkuji za radu pěkné čekání na ježíška Barča
DAPED 2. 12. 2008, 12:13
@niccollet budete je mít ořechové a ne mandlové, ale to záleží na chuti, ale snad se vám nebudou lámat po upečení a bude se vám s těstem pracovat tak jako když tam jsou mandle...protože s tím se pracuje supr a nelámou se ani po upečení....dejte určitě vědět budu ráda... (F) (F) (F) (F)
pipiš 1. 12. 2008, 11:16
Dášo , chci se zeptat jestli místo Hery můžu použít máslo ,chtěla bych zkusit vaše rohlíčky.Díky Monika. (pernicek) (X) (banky)
DAPED 1. 12. 2008, 14:48
@pipiš URČITĚ MŮŽETE POUŽÍT MÁSLO NENÍ PROBLÉM, MYSLÍM, ŽE MAMKA MOJE DÁVÁ MÁSLO, ALE JÁ HERU, DOBŘE SE MI S NÍ PRACUJE....DEJTE KLIDNĚ O TROŠKU VÍCE MANDLÍ NEŽ JE PSÁNO TŘEBA NE 100 ALE 120, NIC TÍM NEZKAZÍTE, JSOU FAKT MOC DOBRÉ DEJTE PAK VĚDĚT ZAJÍMÁ MĚ, JAK SE VÁM POVEDOU... (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie