Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Plněné laskominy

0.0
Plněné laskominy

Potřebné ingredience

Těsto: 5 žloutků, 220g cukru, 100 g másla, 250g hladké mouky ---
Marmeláda na potření - 250g ---
Sníh: 4 bílky, 120g mletých lískových oříšků (měla jsem jen mleté mandle a je to také dobré), 60g škrobu.

Postup přípravy

Ze žloutků, 60g cukru, másla a mouky vypracujeme těsto. Necháme asi hodinu chladit (pokud máte bílky nastřádané, můžete klidně použít i těsto na linecké cukroví. Také jsem to udělala.) Těsto rozválíme na plech vyložený papírem, na tloušťku cca 5mm. Vidličkou plát několikrát propícháme. Dáme péct do předehřáté trouby na 160st. - přibližně 15 minut, až je světle žlutý. Mezitím si připravíme sníh. Ušleháme bílky do tuha, přidáme po částech 160g cukru. Lískové oříšky smícháme se škrobem a metlou opatrně vmícháme do sněhu. Předpečené těsto potřeme zavařeninou a sněhovo-ořechovou hmotou a dáme ještě na cca 15 minut do trouby při stejné teplotě. Po dopečení vyndáme, necháme trochu vychladnout a vykrajujeme půlměsíčky. Zbyde vám ještě i dost kousků pro ochutnávání. Je to opravdu moc dobré.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

studeny.cumacek 17. 12. 2008, 13:13
Děkuji za recept,dlouho jsem ho sháněla,a nesehnala,až od vás.Už mám upečeno,je to výborné (jezisek),děkuji moc, a přeji hezké svátky (stromecek)
Pilula 16. 12. 2008, 20:11
Milá Mariko já mám tento recept od manželové babičky a už ho dělám nějaký ten rok a je to výborné. Mějte se hezky a mnoho sil při pečení Vla´dka (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie