Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Piškot s ovocným želé

0.0
Piškot s ovocným želé

Potřebné ingredience

5 vajec, 5 lžic krupicového cukru, 5 lžic polohrubé mouky, ovocný kompot (broskve, jahody, ananas, mandarinky,....), na želé kompotová šťáva, 1 balíček vanilkového pudinkového prášku, cukr

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, po částech vmícháme mouku a sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypanou formu a upečeme (doporučuji formu trochu vyšší, piškot trošku vyběhl a tak jsem pak měla problém dát tam ještě ovoce a želé).
Šťávu z kompotu doplníme vodou na 1/2 l, přivedeme k varu, přilijeme v trošce vody rozmíchaný pudinkový prášek a cukr a asi minutu povaříme (pudink lejeme po troškách, ihned želé zhoustne, pokud ho budete mít hodně husté nalijte trochu vody a rozmíchejte).
Vychladlý piškot poklademe ovocem (můžeme kombinovat různé druhy ovoce, podle vaší chuti), zalijeme prochladlým želé a necháme v chladu ztuhnout.

PS. v receptu není žádný krém na potření piškotu, ale až ho budu dělat příště tak piškot potřu krémem z tvarohu, bylo to na nás "suché".

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Janiska 25. 2. 2009, 19:06
(Y) Evičko, Váš recept jsem dnes zkusila :-) a už nebudu péct jiný piškot. Nejen, že je recept lehký, ale i piškot je nadýchaný jako peříčko, no prostě (Y) (clamp) (F) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie