Kuřecí maso zapečené s chřestem

Potřebné ingredience
kuřecí maso (řízky), chřest, strouhaný tvrdý sýr, sladká smetana, máslo, pepř, sůl
Postup přípravy
Formu nebo pekáč vymazat máslem, na dno rozkložit lehce naklepané maso, osolit, opepřit. Na něj rozložit chřest, hojně zasypat sýrem, zalít smetanou a navrch položit kousek másla.
Zapékat ve vyhřáté troubě asi 40 - 50 minut. První půlhodinku peču s poklicí, tu potom sundám a peču tak dlouho, až povrch začne zlátnout.

Chřest oloupat - nejlépe se mi na to osvědčila škrabka s pohyblivou čepelí. Chřest se začíná loupat cca 1 cm pod paličkou, na konci se odříznou dřevnaté konce (asi 3 cm).

Formu nebo pekáč vymazat máslem, na dno rozkložit lehce naklepané maso, osolit, opepřit. Na něj rozložit chřest, hojně zasypat sýrem.

Zalít smetanou a navrch položit kousek másla. Zapékat ve vyhřáté troubě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu





















































