Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 69 návštěvníků)

Kuřecí maso zapečené s chřestem

0.0
Kuřecí maso zapečené s chřestem

Potřebné ingredience

kuřecí maso (řízky), chřest, strouhaný tvrdý sýr, sladká smetana, máslo, pepř, sůl

Postup přípravy

Chřest oloupat - nejlépe se mi na to osvědčila škrabka s pohyblivou čepelí. Chřest se začíná loupat cca 1 cm pod paličkou, na konci se odříznou dřevnaté konce (asi 3 cm).

Formu nebo pekáč vymazat máslem, na dno rozkložit lehce naklepané maso, osolit, opepřit. Na něj rozložit chřest, hojně zasypat sýrem, zalít smetanou a navrch položit kousek másla.

Zapékat ve vyhřáté troubě asi 40 - 50 minut. První půlhodinku peču s poklicí, tu potom sundám a peču tak dlouho, až povrch začne zlátnout.

Chřest oloupat - nejlépe se mi na to osvědčila škrabka s pohyblivou čepelí. Chřest se začíná loupat cca 1 cm pod paličkou, na konci se odříznou dřevnaté konce (asi 3 cm).

Formu nebo pekáč vymazat máslem, na dno rozkložit lehce naklepané maso, osolit, opepřit. Na něj rozložit chřest, hojně zasypat sýrem.

Zalít smetanou a navrch položit kousek másla. Zapékat ve vyhřáté troubě.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Skylark 2. 7. 2013, 11:49
Nyní jeden z mých nejoblíbenějších receptů (Y) Děkuji Jitko! (L) (F) (F)
IKAR 22. 5. 2012, 22:17
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)Jitko D (K) Ě (K)K (K)U (K)J (K)I (K) Vám za skvělý recept (jidlo) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y).Dělala jsem na doporučení mé sestry,která také Váš recept zkusila a byli jsme obě nadšené (jidlo) (H) a zase jsem jednou byla v kuchyni za (child1) (H).Určitě brzy upeču znovu. (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
Lumpinka 23. 5. 2010, 13:07
(pl)Jitko díky za receptík na tuhle ňaminku (B)dcerka (X)pořád chtěla chřest ochutnat, tak jsme ho koupily a podle vašeho receptu připravoval (D)Páni to byla dobrota (drink) Monika
Ayra 31. 5. 2010, 19:36
@Lumpinka Jsem ráda, že vám chutnalo. (F) Už jsme si letos taky dali (pl)
Lenyela 22. 9. 2008, 19:29
Tak ted jsem tu našla,že jsem slíbila že dám vědět,jak dopadl oběd.Tak bylo to skvělé,moc chutnalo,ale dala jsem to do většího pekáče,chce to menší,aby se to nerozlezlo,nebo větší dávku všeho. *-)Ale bašta. (Y)
Lenyela 3. 6. 2008, 16:33
Tak jdu na to,jsem zvědavá,pak se vyjádřím. ;-)
Habuška 9. 5. 2008, 15:54
(jidlo) (Y) Vynikající recept. Moc jsme si pochutnali. Díky! :-)
Ayra 15. 5. 2008, 19:02
@Habuška Jsem ráda, že vám chutnalo (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie