(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Sýrové kornoutky z listového těsta
Potřebné ingredience
Listové těsto, niva, žloutko nebo celé vejce na potítí, kmín na posypání
Na 350g těsta asi 300g sýra, ale je to individuální, není to podmínka, jak kdo má rád!
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme na obdélník, rádýlkem nakrájíme tyčinky cca 2 x 10 cm, potřeme vajíčkem, přímo na těsto nastrouháme nivu a každou tyčinku rolujeme tak, že uhýbáme na stranu a tím nám vzniká kornoutek. Srolované přendáme na vymaštěný plech, potřeme lehce vrch vajíčkem a posypeme kmínem, nebo co kdo rád.
Může se použít i sýr eidam, ale pak je lepší smotané kornoutky ještě posolit. (niva je slanší, tak není třeba)
U nás jsou velmi oblíbené zejména k vínu.
Přeje dobrou chuť!
Může se použít i sýr eidam, ale pak je lepší smotané kornoutky ještě posolit. (niva je slanší, tak není třeba)
U nás jsou velmi oblíbené zejména k vínu.
Přeje dobrou chuť!
Těsto potřené vajíčkem a sypané nivou
Srolování
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
7.8
(upraveno)
20. 1. 2009, 14:37
Taky dělám s nivou,ale motám rohlíčky. Tohle je daleko jednodušší!!!!! Díky
Ankavi
(upraveno)
7. 1. 2009, 18:39
Jsou moc dobré, vynikající po upečení, ale druhý den už nebyly takové a zgumovatěly. Jde tomu prosím zabránit?? Děkuji Ivana
liba7x
(upraveno)
18. 1. 2009, 20:17
@Ankavi
Asi ne, opravdu už další den to není ono. Je lepší udělat dávku jen z jednoho balení, to je asi 350g. To se určitě sbaští
Ankavi
(upraveno)
26. 1. 2009, 21:16
@liba7x
Moc díky, musíme rychlejc baštit I.