Zobrazit přihlášovací formulář

Luštěniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

ZAPEČENÉ TORTILY S CHILLI CON CARNE a česnekovým dipem

0.0
ZAPEČENÉ TORTILY S CHILLI CON CARNE a česnekovým dipem

Potřebné ingredience

tortily, ingredience na chilli con carne (viz. můj recept chilli con carne), černé pivo, kečup, tvrdý sýr, kysaná smetana, česnek a trošku vegetky

Postup přípravy

připravíme si chilli con carne dle tohoto receptu
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=3916&user=6095
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

maso (kuřecí, vepřové, hovězí-dle chuti každého, my používáme většinou kuřecí, či vepřovou panenku), červené konzervované fazole, kukuřici (já používám Bonduelle mraženou, ale může se i konzervovaná), sladký kečup a koření Chilli Con Carne od fy Kotányi!!!!jiné není tak dobré)

POSTUP PŘÍPRAVY

Osmahnu maso nakrájené na kostky, tak aby bylo dozlatova propečené (né vysušené), přidám mraženou kukuřici a zasypu kořením lehce osmahnu a zaliji kečupem a vodou z fazolí z plechovky, podusím a když je kukuřice měkká (což je cca za 3-5 minutek), tak přidám fazole, nechám jen probublat a dochutím-tj. osolím dle chuti, přidám malinko jablečného octa, aby byla chuť lehce navinulá, či malinko cukru, je li kečup méně sladký. My jíme jako večeři bez přílohy (dělená strava), ale lze udělat k tomu těstoviny, či brambory, bram. noky, apod.

Smícháme černé pivo s kečupem (cca tak 2/3 piva a kečup, tak aby to bylo chuťově nasládlé a popř. přisolíme) tortily naplníme směsí dle fotopostupu a trochu zálivky z piva+kečup nalijeme na dno pekáče/plechu (já peči na plechu s pečícím papírem) na to pokládáme naplněné tortily, vše pak zasypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme zbytkem zálivky. Dáme péci tak na 160°C cca na 20-30min. Nakonec smícháme kysanou smetanu s česnekem a tak 1/2 kávové lžičky vegetky a porci upečené tortily tím polijeme. Je to naprosto dokonalá chuť, kdo má rád pikantní a nevšední jídlo, určitě si pochutná.

takto vypadají tortily, které kupuji, jsou v různých velikostech a počtech (dělají menší po 8ks, ale i větší po 12ks...dle vašich možností a hladu :-) )

cca tak 3-4 polévkové lžíce směsi rozložím na torlilu

rozetřu do 2/3

postup balení

konečné zabalení

na část zálivky pokládáme naplněné tortily

zasypeme sýrem a zalijeme zbytkem zálivky

pečeme na cca 160°C tak 20-30min (dozlatova)

kysanou smetanu smícháme s česnekem a troškou vegetky či s kořením od Kotanyi STEAK a tím upečenou tortilu na talíři polijeme, dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sejstynka 29. 12. 2008, 18:58
Tak dnes jsem svému tatínkovi udělala tuhle mňamku, miluje chilli con carne a tak jsem ho vylepšila takto a byl v 7 nebi ;-) ;-) ;-) , tak doufám, že i vy si pochutnáte? (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie