Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Kuřecí prsa ve smetanovohermelínové omáčce

0.0
Kuřecí prsa ve smetanovohermelínové omáčce

Potřebné ingredience

Kuřecí prsa, česnek, koření do mletých mas, pepř, sůl, olivový olej, hermelín, smetanu ke šlehání, vegetu, bazalku, lžíci hl. mouky, žampióny nebo hříbky(nemusí být)

brambory, sůl, česnekové koření, kmín, olej, grilovací koření

Postup přípravy

Kuřecí prsa jemně naklepeme, nařízneme několika řezy, do kterých vetřeme propasírovaný česnek, posolíme, opepříme, okořeníme kořením do mletých mas a pokapeme olivovým olejem, uzavřeme do misky a necháme odležet do druhého dne do lednice.

Hermelín, smetanu ke šlehání, špetku pepře, lžičku vegety, bazalky dle své chuti a lžíci hl.mouky rozšleháme. Prsa dáme do pekáče podlime vodou a olejem, přidáme hříbky a dáme péct na max. Až prsa změknou, zalijeme umíchanou směsí a necháme ještě tak 10min péct pod pokličkou.

K tomuto podáváme bramborové "chipsy":
Brambory osolíme, ochutíme česnekovým kořením(záleží ale na vás, zda ho tam dáte) a kmínem a dáme vařit. Uvařene brambory scedíme, posypeme po obou stranách grilovacím kořením(nebo kořením na americké brambory) a dáme smažit do rozpáleného oleje.

DOBROU CHUŤ!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie